Πολλαπλά αδικήματα αντιμετωπίζει ο δράστης που πυροβόλησε την αρκούδα και τα μικρά της

Newsroom
Newsroom

Μάρτυρες στο μακάβριο θέαμα έγιναν διερχόμενοι οδηγοί που είδαν τα άγρια ζώα νεκρά, με τα δύο να είναι μικρά αρκουδάκια.

Ματωμένες, να κείτονται στο έδαφος νεκρές, βρέθηκαν τρεις αρκούδες στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Κοζάνης, οι οποίες έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς.

Πρόκειται μία μαμά αρκούδα μαζί με τα αρκουδάκια της.

Μάρτυρες στο μακάβριο θέαμα έγιναν διερχόμενοι οδηγοί που είδαν τα άγρια ζώα νεκρά, με τα δύο να είναι μικρά αρκουδάκια. Η θανάτωσή τους έγινε στο 106ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού ανάμεσα στην Πλαγιά Κόνιτσας και το Επταχώρι Καστοριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα τρία ζώα φέρουν τραύματα από τους θανάσιμους πυροβολισμούς που δέχθηκαν, ωστόσο άγνωστο παραμένει από ποιον δέχθηκαν τις σφαίρες, καθώς και για ποιον λόγο.

Ειδοποιήθηκαν Αστυνομία & Δασαρχείο

Τα άτυχα ζώα εντόπισε διερχόμενος οδηγός που ταξίδευε προς το Επταχώρι της Καστοριάς. Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν, ενώ στο σημείο που εντοπίστηκαν τα νεκρά άγρια ζώα έφτασε συνεργείο του Δασαρχείου.

Τις πυροβόλησε μέσα από αυτοκίνητο;

Περί δολοφονίας έκανε λόγο στο MEGA ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζώων.

«Ο χώρος που βρίσκονταν τα ζώα είναι μία δασική περιοχή και είναι το φυσικό σπίτι του συγκεκριμένου ζώου και όχι μόνο», δήλωσε.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, μετά από έρευνα δεν προέκυψαν ενδείξεις πως ήταν ατύχημα, ενώ δεν εντοπίστηκαν κάλυκες στο σημείο.

«Ή τους μάζεψε μετά για να μη φανούν τα ίχνη του ή πυροβόλησε μέσα από το αυτοκίνητο», είπε.

Το νομικό πλαίσιο είναι ισχυρό στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς η αρκούδα αποτελεί προστατευόμενο είδος, ενώ το περιστατικό συνέβη σε περιοχή Natura, με αποτέλεσμα ο δράστης να είναι αντιμέτωπος με πολλαπλά αδικήματα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ