Πώς θα ψωνίζουμε στα καταστήματα από Δευτέρα

Πώς θα ψωνίζουμε στα καταστήματα από Δευτέρα

Πώς λειτουργεί ο αριθμός 13032

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των μικρών καταστημάτων από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου, ανακοίνωσε  το βράδυ της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτική Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ανακοίνωση ήρθε έπειτα από την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών που προηγήθηκε.

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν, το λιανεμπόριο ανοίγει αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού και SMS στο 13032, κάτι που σημαίνει ότι σε λίγες ημέρες οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με τη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού αυστηρά για τρεις ώρες και μόνο μία φορά ανά 24ωρο.

Οι μέθοδοι με τους οποίους οι καταναλωτές μπορούν να προχωρήσουν σε αγορές είναι δύο, είτε μέσω click in shop και μέσω click away.

«Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ., με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση».

Συγκεκριμένα, με το SMS στο 13032 θα επιτρέπεται το click away και το click in shop στα μικρά καταστήματα, όχι όμως στα εμπορικά κέντρα, το άνοιγμα των οποίων θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Επιπροσθέτως, θα ισχύει και ο κανόνας του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να φορούν τις απαραίτητες μάσκες και να τηρούν τις προβλεπόμενες ασφαλείς αποστάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι για να επισκεφθεί ένας πολίτης κάποιο εμπορικό κατάστημα θα πρέπει να έχει κλείσει ραντεβού με το ίδιο το κατάστημα. Αφού του αποσταλεί το SMS επιβεβαίωσης για την ώρα του ραντεβού, στη συνέχεια θα μπορεί να αποστείλει το SMS στο 13032.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός 13032 έχει δημιουργηθεί ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου, με στόχο να ελέγξει τη μετακίνηση των πολιτών σε καταστήματα λιανεμπορίου.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, η πλατφόρμα λειτουργεί ήδη. Αν, δηλαδή, κάποιος στείλει Ονοματεπώνυμο και Διεύθυνση στον συγκεκριμένο αριθμό, λαμβάνει ένα μήνυμα που αναφέρει: «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

 

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις εκτός δήμου τα Σαββατοκύριακα

Την ίδια ώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την ελεύθερη μετακίνηση για προσωπική άσκηση από δήμο σε δήμο με SMS 6 στο 13033 πιλοτικά το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Απριλίου.

Οπως ανακοινώθηκε, σε ό,τι αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σάββατο, 3 Απριλίου, και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, θα επιτρέπεται η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με SMS στο 13033 με κωδικό 6 και για τρία άτομα ή ανά οικογένεια, με τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής. «Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Δείτε επίσης:

Από βδομάδα οι αποφάσεις για τα σχολεία

Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα - Πιλοτικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις

108 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Κορωνοϊός: 3.616 νέα κρούσματα, 76 θάνατοι και 739 οι διασωληνωμένοι

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ