Πού εντοπίστηκαν τα 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Πού εντοπίστηκαν τα 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Πόσα είναι εισαγόμενα

28 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 3.486.

Από τα 28 νέα κρούσματα τα 13 είναι εισαγόμενα και εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Σημειώνεται πως επιπλέον ένα εισαγόμενο κρούσμα προσήλθε αυτοβούλως στο εργαστήριο.

Τα υπόλοιπα, κατανέμονται ως εξής: επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τρία στη Λάρισα, ένα στις Σέρρες, ένα στον Έβρο, ένα στην Πιερία και ένα στην Κοζάνη.

 

 

 

 

 

 

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει πως από το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας, το 54,8% αφορά άνδρες. Τα 799 (22,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.922 (55,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

 

 

 

 

 

Σημειώνεται πως για ένα ακόμη 24ωρο δεν καταγράφηκε θάνατος ασθενούς από κορωνοϊό κι έτσι από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Σε ΜΕΘ παραμένουν διασωληνωμένοι οκτώ ασθενείς (50% άνδρες).

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ