Προσάραξε η φρεγάτα Κανάρης στη νησίδα Αταλάντη
Πηγές του ΓΕΝ σημειώνουν ότι στο πολεμικό πλοίο δεν έχει σημειωθεί εισροή υδάτων, ούτε διαρροή καυσίμων και όλοι οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες είναι καλά στην υγεία τους
Περίπου στις 6:15 το πρωί επιστρέφοντας στο ναύσταθμο Σαλαμίνας από προγραμματισμένη αποστολή η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Κανάρης» προσάραξε στη νησίδα Αταλάντη,η οποία βρίσκεται κοντά στην Ψυτάλλεια.
Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «σκάλωσε», όπως ανέφεραν στο protothema.gr αξιωματικοί από το ΓΕΝ επιβεβαιώνοντας την είδηση.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι στο πολεμικό πλοίο δεν έχει σημειωθεί εισροή υδάτων, ούτε διαρροή καυσίμων και όλοι οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες είναι καλά στην υγεία τους.
Σε λίγο αναμένεται να επιχειρηθεί η αποκόλληση της φρεγάτας Κανάρη από την ξέρα.
Πρώτα αναμένεται να καταδυθούν δύτες για να ελέγξουν εάν υπάρχουν σοβαρές ζημιές ή άλλες αβαρίες και στη συνέχεια θα επιχειρηθεί η πλήρης αποκόλληση.
Για το λόγο αυτό στην περιοχή του περιστατικού σπεύδουν ήδη τρία ρυμουλκά του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία θα επιχειρήσουν την αποκόλληση του πλοίου.
- Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο νοσοκομείο Αμαλία
- Συμβολική κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας
- «Επείγουσα η ανάγκη λειτουργίας του Οργανισμού Διαστήματος»