Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή, τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή, τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

40 ενεργά μέτωπα, 81 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ολοκληρώθηκε η  ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για την φωτιά που καίει από το μεσημέρι της Τρίτης στην Βαρυμπόμπη.

Πρώτα, τον λόγο πήρε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο κ. Χαρδαλιάς, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη, τόνισε πως προτεραιότητα, φυσικά, είναι η ανθρώπινη ζωή και είπε ότι όλη νύχτα, οι δυνάμεις θα συνεχίσουν την προσπάθεια κατάσβεσης, όπως τονίστηκε.

 

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 40 ενεργά μέτωπα, ενώ συνολικά εκδηλώθηκαν 81 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

 

Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι συνθήκες εξαιρετικά επικίνδυνες, η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών που δυστυχώς ήδη ζούμε τις επώδυνες συνέπειές του, όπως είπε.

 

Πρόσθεσε πως "απόλυτη προτεραιότητα να σώσουμε κάθε ανθρώπινη ζωή. Πάντα προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τις περιουσίες και ότι το μυαλό μας είναι πάντα στο φυσικό περιβάλλον, μπροστά όμως στον κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο".

Ο υφυπουργός είπε επίσης πωα σημειώθηκαν «81 δασικές πυρκαγιές λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Η πιο δύσκολη ήταν αυτής της Βαρυμπόμπης. Με μέγιστη θερμοκρασία 45 βαθμούς και υγρασία κάτω από 10%. Ο άνεμος εμφάνιζε ριπές που έφταναν τα 6 μποφόρ με αποτέλεσμα να υπάρξουν θερμικά φορτία και η πυρκαγιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.  Στο σημείο επιχειρούν 520 πυροσβέστες. Έχουμε τρία μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Θρακομακεδόνες. Είναι μία επικίνδυνη πυρκαγιά κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 40 ανοιχτά μέτωπα σε όλη τη χώρα»


Δωρεάν ξενοδοχεία για πυρόπληκτους
«Οι ώρες είναι κρίσιμες και εξαιρετικά επικίνδυνες. Η χώρα αντιμετωπίζει έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών. Μπροστά στον κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς ενώ έκανε γνωστό πως με έξοδα του κράτους οι πολίτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία».

Χρυσοχοΐδης: Τα σχέδιά μας λειτούργησαν υποδειγματικά
«Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δε μας βρίσκουν απροετοίμαστους. Τα σχέδιά μας είναι προσαρμοσμένα στη κλιματική αλλαγή, λειτούργησαν υποδειγματικά. Υποδειγματικές οι εκκενώσεις κατοικιών, οι υπηρεσίες είναι παρούσες κάθε στιγμή για να προστατεύσουν τους πολίτες», τόνισε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ