Πρώτες αναστολές καθηκόντων σε εκπαιδευτικούς «για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας»

Πρώτες αναστολές καθηκόντων σε εκπαιδευτικούς «για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας»

Όπως προβλέπει ο νόμος, ο χρόνος αυτός αναστολής καθηκόντων δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας και δεν καταβάλλονται αποδοχές

Επιβλήθηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων από την υπηρεσία τους σε συνολικά 15 εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα οι οποίοι δεν τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πρόκειται για εκπαιδευτικούς πρώτου βαθμού οι οποίοι, όντες ανεμβολίαστοι δεν προσκόμισαν στην υπηρεσία τους τα αποτελέσματα των rapid tests στα οποία έπρεπε να υποβληθούν προκειμένου να εισέλθουν στα σχολεία τους. 

Σύμφωνα με τον skai.gr, η υπουργός Παιδείας είχε διευκρινίσει σε προγενέστερο χρόνο ότι τέτοιου είδους παρατυπία επισύρει αναστολή εργασίας. Μία από τις 15 αναστολές,  όπως αναφέρει το alfavita.gr επιβλήθηκε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Όπως προβλέπει ο νόμος, ο χρόνος αυτός αναστολής καθηκόντων  δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. 

Το έγγραφο

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει το alfavita.gr: 

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, αφού έλαβε υπόψη του:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 3 της υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.55254 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4187/Β΄/10-09-2021)

2. Το υπ΄ αριθμ. εμπ. πρωτ. 12/22-09-2021 ενημερωτικό σημείωμα του ... Δ.Σ. Αθηνών ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Επιβάλλουμε από τις 22-09-2021 στον ..., εκπαιδευτικό κλάδου ..., συμφώνως προς τις διατάξεις του άρθρο 3 της υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.55254 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4187/Β΄/10-09-2021), το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων από την Υπηρεσία του, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ως άνω άρθρου, κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ