Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη
Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου - Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές μετοχές
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.
Οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση μέρους των υψηλών κερδών που πέτυχαν οι τιμές των μετοχών στις δέκα προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 13,68%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 757,26 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,81%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 32,35 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,71%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,36%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+1,22% στα 25,66 ευρώ) και της ΜΕΤΚΑ (+0,67% στα 7,50 ευρώ), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Folli Follie(-5,02% στα 20,42 ευρώ), της Εθνικής(-2,81% στα 0,311 ευρώ), της Grivalia Properties(-2,54% στα 9,20 ευρώ), της Alpha Bank(-2,27% στα 2,15 ευρώ) και της Πειραιώς (-1,77% στα 0,222 ευρώ).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων(+0,98%) και της Τεχνολογίας(+0,20%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-5,21%) και των Τραπεζών(-1,87%).
Ανοδικά κινούνται 13 μετοχές, 31 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή +6,25% και Quest Συμμετοχών +5,56%,
ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Ιντερτέκ-26,10% και Unibios-20,20%.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,10% και διαμορφώνεται στα 1,0913 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 123,969 γεν, στο 0,8433 με τη στερλίνα και στο 1,0916 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,27% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 113,586 γεν.
Η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο 0,04% και διαμορφώνεται στα 1,2943 δολάρια.
Μια σειρά από θετικά εταιρικά αποτελέσματα και η άνοδος των μετοχών πρώτων υλών βοήθησαν τις ευρωπαϊκές μετοχές να ανακάμψουν σήμερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης από τη μικρή πτώση που σημείωσαν χθες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,3%, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 μηνών, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,4%, αντιστρέφοντας μέρος των απωλειών που σημείωσε χθες.
Η βρετανική Micro Focus σημείωσε πτώση άνω του 12% καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα στην Hewlett-Packard Enterprise, την αμερικανική εταιρία την οποία εξαγοράζει, μειώθηκαν κατά περίπου 10% το τελευταίο τρίμηνο.
Η μετοχή της δανέζικης Nets σημείωσε άνοδο κατά 2,7% μετά την ανακοίνωση των κερδών πρώτου τριμήνου. Στήριξη στην αγορά προσέφερε η ανάκαμψη των μετοχών πρώτων υλών και τα κέρδη των ενεργειακών εταιριών, με τις εταιρίες εξόρυξης να κινούνται ανοδικά ύστερα από την αύξηση της τιμής του χαλκού. Η Glencore κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 3,3%.
Με πτώση ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 52,70 μονάδες, σε ποσοστό 0,26%, και διαμορφώθηκε στις 19.843,00 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε πτώση κατά 4,09 μονάδες και έκλεισε στις 1.581,77 μονάδες.
- Αυγενάκης : «Κοροϊδία: Και περικοπές συντάξεων και διετείς καθυστερήσεις στην απονομή τους!»
- Στη βουλή η ακύρωση των πιστοποιητικών των ατόμων με χρόνιες παθήσεις από τα ΚΕΠΑ
- Κεγκέρογλου : «Σε απόγνωση χιλιάδες αγρότες που δύο χρόνια τώρα δεν έχουν λάβει ενισχύσεις»