Πυρετώδεις οι συσκέψεις για το άνοιγμα των σχολείων

Πυρετώδεις οι συσκέψεις για το άνοιγμα των σχολείων

Υπέρ της σταδιακής επανόδου των μαθητών οι εισηγήσεις που δέχεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας - Προβληματισμός και για την κάλυψη της χαμένης διδακτικής ύλης

Στη σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία προσανατολίζεται η κυβέρνηση  σε συνεργασία με την ειδική ομάδα λοιμωξιολόγων.

Στο υπουργείο Παιδείας συνεχίζονται οι πυρετώδεις συσκέψεις για την επόμενη μέρα της πανδημίας, πως και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία αλλά και με ποιον τρόπο θα καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Φαίνεται πως το σενάριο που κερδίζει έδαφος αυτή τη στιγμή, είναι η σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και σήμερα σε κυβερνητική σύσκεψη ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει τονίσει ότι στόχος είναι οι πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου ενώ για το άνοιγμα των σχολείων, όπως έχει πει, θα δοθεί προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ λυκείου.

«Θα περιμένουμε την ανάλυση των δεδομένων και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθυνθούν και για το άνοιγμα των σχολείων» αναφέρει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υποστηρίζοντας ότι η επαναφορά σε μία νέα πραγματικότητα θα γίνει σταδιακά.

Σταδιακό άνοιγμα των σχολείων

Τις τελευταίες ώρες, φαίνεται να προκρίνεται η λύση για σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, προκειμένου να τηρηθούν όλοι οι κανόνες για την συνθήκες υγιεινής στα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση η προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες τάξεις.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να βρεθούν από την πρώτη ημέρα όλοι οι μαθητές μαζί στα σχολεία. Ενδεχομένως να επιστρέφουν στις σχολικές μονάδες κατά «κύματα» ώστε το πρώτο διάστημα να μπορούν να τηρούνται όλοι οι κανόνες για την υγεία μαθητών και καθηγητών.

Δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν ειδικές συνθήκες μέσα στις τάξεις όπως να υπάρχουν – όπου μπορεί να γίνει – αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, ενώ στο ζήτημα είναι πιθανό να αναφερθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και θα μιλήσει αναλυτική για το πως θα γίνει η σταδιακή επιστροφή της κανονικότητας σε όλους τους τομείς.

Οι ημερομηνίες των πανελλαδικών

«Από τα μέσα Ιουνίου και μετά, οποιαδήποτε ημερομηνία για τις πανελλαδικές είναι πιθανή» τόνισε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας χθες, το πρωί στο MEGA.

Οι μαθητές της Γ΄ λυκείου, τόνισε, γνωρίζουν την ύλη που θα εξεταστούν, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι εξετάσεις θα γίνουν, ίσως με έναν τρόπο διαφορετικό με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών.

«Θα ακολουθήσουμε πλήρως τις υποδείξεις των ειδικών. Η Γ΄ λυκείου αποτελεί προτεραιότητα. Η επάνοδος στα σχολεία θα γίνει με γνώμονα την προστασία της υγείας των παιδιών αλλά και των καθηγητών».

Η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλαδικές στα μέσα Ιουλίου ενώ αναφορικά με τις προαγωγικές εξετάσεις τόνισε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή – όπως είπε – είναι οι μαθητές της Γ΄ λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές αλλά και η ομαλή μετάβαση των μαθητών όλων των υπόλοιπων τάξεων στην επόμενη σχολική χρονιά.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ