Σάκης Αρναούτογλου: Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά τέτοιο, 30 φορές πάνω από τον μέσο όρο η βροχή

Newsroom
Newsroom

Δεν θυμάμαι περιοχή να χτυπήθηκε τόσο έντονα μέσα σε τόσο μικρό διάστημα, επισημαίνει σε ανάρτησή του για την κακοκαιρία που σαρώνει την Μαγνησία

Στο σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias από τη Μαγνησία, λίγες ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel αναφέρεται ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σε ανάρτησή του παραθέτει δεδομένα που δείχνουν ότι ο Βόλος δέχτηκε μέσα τον Σεπτέμβριο, που δεν έχει τελειώσει ακόμη ποσότητα νερού που είναι περίπου 30 φορές από τον μέσο όρο – και ακόμη ο μήνας δεν έχει τειώσει.

«Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει χτυπηθεί από κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα», τονίζει χαρακτηριστικά.
 

 
 

Στην ανάρτησή του εξηγεί: «Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει “χτυπηθεί” από κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα, όπως η Μαγνησία.

» Το ύψος βροχής ξεπέρασε σήμερα στο Βόλο τα 200 λίτρα / τετ. μέτρο και τα 1.000 για το μήνα Σεπτέμβριο, ο οποίος ακόμα δεν έχει τελειώσει, όταν ο μέσος όρος βροχής για τον μήνα Σεπτέμβρη για την πόλη είναι περίπου τα 35 λίτρα/τετ μέτρο και αν…

» Τώρα αν δεν έχει σχέση αυτό με την ταχύτητα εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή τότε πάω πάσο!».

Κεντρική φωτογραφία via ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI

Διαβάστε επίσης:

"Σαρώνει" η κακοκαιρία Elias τον Βόλο: Νύχτα αγωνίας

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ