Σαντορίνη: Τραυματιοφορέας κατέληξε λόγω της υποστελέχωσης του νοσοκομείου του νησιού

Newsroom
Newsroom

"Εάν είχε διακομισθεί από τη πρώτη στιγμή μπορεί να ζούσε"

Ένας τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Σαντορίνης έχασε τη ζωή του κατά τη διακομιδή στο Κρατικό Νίκαιας, γεγονός που φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ και ειδικότερα στα νησιά.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο άτυχος άνδρας εργαζόταν στο νοσοκομείο από την έναρξη της λειτουργίας του, πριν από οκτώ χρόνια.

«Εάν είχε διακομισθεί από τη πρώτη στιγμή μπορεί να ζούσε. Εάν είχε γιατρούς το νοσοκομείο Σαντορίνης μπορεί να ζούσε χωρίς να χρειασθεί διακομιδή», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αρχικά ο άτυχος 42χρονος πήγε με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο της Σαντορίνης στις 8 Ιουνίου και αφού υποβλήθηκε σε όλες τις ενδεδειγμένες εξετάσεις οι γιατροί έκριναν ότι δεν χρίζει νοσηλείας. Ωστόσο επανήλθε την επόμενη ημέρα όπου και έγινε η εισαγωγή του.

Ο 42χρονος νοσηλεύτηκε για τρείς ημέρες στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του νοσοκομείου με πολύ υψηλό πυρετό.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος, το Νοσοκομείο Σαντορίνης δεν διαθέτει παθολόγο, ακτινολόγο και μικροβιολόγο. Έχει μόνο έναν καρδιολόγο που «κράτησε» από τις 9 Ιουνίου τον τραυματιοφορέα στο τμήμα βραχείας νοσηλείας.

Η κατάσταση της υγείας του όμως παρουσίασε επιδείνωση και έτσι χθες το απόγευμα ξεκίνησέ η αεροδιακομιδή του για το νοσοκομείο της Νίκαιας. Στο αεροδρόμιο τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, δυστυχώς όμως υπέστη ανακοπή καρδιάς και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο των διασωστών του ΕΚΑΒ όσο και των γιατρών του Νοσοκομείου Νίκαιας δεν τα κατάφερε.

Ο 42χρονος τραυματιοφορέας, υπηρετούσες στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης παρ΄ολο που δεν ήταν από το νησί, ενώ έμενε στο παλαιό κλειστό κέντρο υγείας. «Που να βρεις χρήματα να νοικιάσεις σπίτι με μισθούς 700 ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Κρίμα. Φωναζουμε τόσο καιρό, τόσα χρόνια… Συλληπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους. Ήταν εργατικός και αγαπητός συνάδελφος. Θρηνούμε όλοι», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: documentonews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ