Σαρόγλου: Και με άρση του lockdown πρέπει να τηρούμε τα μέτρα

Σαρόγλου: Και με άρση του lockdown πρέπει να τηρούμε τα μέτρα

Τις επιδημιολογικές εξελίξεις στο μέτωπο των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό παρακολουθούν στην κυβέρνηση και περιμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών προκειμένου να αποφασίσουν για το πότε και πώς θα ξεκινήσει, έστω και μερικώς, η άρση του lockdown

Ο ομότιμος καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Γιώργος Σαρόγλου δήλωσε πως ακόμα και μετά την άρση του του lockdown πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Επίσης, αναφέρθηκε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά και στην ασφάλεια του εμβολίου.
Υπενθυμίζεται ότι τις επιδημιολογικές εξελίξεις στο μέτωπο των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό παρακολουθούν στην κυβέρνηση και περιμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών προκειμένου να αποφασίσουν για το πότε και πώς θα ξεκινήσει, έστω και μερικώς, η άρση του lockdown, ενώ ολοένα και απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση. O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έδωσε ένα στίγμα για το πώς θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα.

«Πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον τρόπο που θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα. «Ζητώ πραγματικά λίγη υπομονή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων. Πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού, θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέχτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ