Σ.Βαρδάκης: Χωρίς Ειδικό Εκπαιδευτικό & Βοηθητικό Προσωπικό, Παράλληλη Στήριξη & Προσωπικό Καθαριότητας άφησε η Κυβέρνηση τα σχολεία

Σ.Βαρδάκης: Χωρίς Ειδικό Εκπαιδευτικό & Βοηθητικό Προσωπικό, Παράλληλη Στήριξη & Προσωπικό Καθαριότητας άφησε η Κυβέρνηση τα σχολεία

Σε ειδικά σχολεία, μαθητές παραμένουν χωρίς νοσηλευτές, ενώ, όπως καταγγέλλουν γονείς, παρατηρούνται και μετακινήσεις νοσηλευτών για την κάλυψη νέων κενών

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα κενά σε Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό, Παράλληλη Στήριξη και Προσωπικό Καθαριότητας στα σχολεία, πραγματοποίησαν 42 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών. 

Συγκεκριμένα, σε ειδικά σχολεία, μαθητές παραμένουν χωρίς νοσηλευτές, ενώ, όπως καταγγέλλουν γονείς, παρατηρούνται και μετακινήσεις νοσηλευτών για την κάλυψη νέων κενών.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρδάκης: «Παρότι στην από 30/08/2021 Ερώτησή μας είχαμε επισημάνει τους κινδύνους του «κόφτη» του Υπουργείου Παιδείας σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, Σχολικούς Νοσηλευτές και Παράλληλες Στηρίξεις, η αδιαφορία του Υπουργείου απλά επιβεβαιώνει τους φόβους μας.

Μαθητές με ειδικές μαθησιακές και εκπαιδευτικές ανάγκες παραμένουν ακάλυπτοι, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται κατάφωρα το δικαίωμά τους να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στα Ειδικά Σχολεία, όπου η προσέλευση κάποιων μαθητών με σοβαρά προβλήματα υγείας στα σχολεία, είναι αδύνατη χωρίς την παρουσία σχολικού νοσηλευτή.

Αδιανόητη είναι η κατάσταση και με το προσωπικό καθαριότητας, καθώς σε πολλά σχολεία η παρουσία του προσωπικού, που προσελήφθη με ολιγόωρες συμβάσεις,  δεν καλύπτει τις ανάγκες των μονάδων, οι οποίες είναι πλέον αυξημένες λόγω πανδημίας, ενώ υπάρχουν σχολεία χωρίς καθόλου προσωπικό, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις τα σχολεία να πληρώνουν ιδιώτες για την καθαριότητα και σε άλλες περιπτώσεις να τα καθαρίζουν οι εκπαιδευτικοί!».

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς, να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν με σκοπό την άμεση κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων σε παράλληλη στήριξη, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και σχολικούς νοσηλευτές, αλλά και σε προσωπικό καθαριότητας.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ