Σε "κλοιό" καύσωνα η χώρα - Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες

Σε "κλοιό" καύσωνα η χώρα - Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες

Η θερμοκρασία ξεπερνά ήδη τους 40 βαθμούς Κελσίου - Συνθήκες "ασφυξίας" προκαλεί η σκόνη

Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σημειώνεται σήμερα - 2η ημέρα που καταγράφονται υψηλών θερμοκρασιών - σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με αποτέλεσμα να αναμένονται θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους θα πληρούνται τα κριτήρια ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως συνθήκες καύσωνα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του καιρού σήμερα, Τετάρτη,  αναμένονται:

  • Σποραδικές βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά αλλά και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.
  • Εξασθενημένοι άνεμοι με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ο συνδυασμός των εξασθενημένων ανέμων με τις υψηλές θερμοκρασίες θα αυξάνει κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας.
  • Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, ιδιαίτερα στα νότια και δυτικά τμήματα της χώρας.

kairos

Σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός,από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή,στον Δήμο Ηρακλείου

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, επισημαίνει ότι θερμές αέριες μάζες από τις Ακτές της Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας και υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Έτσι έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών από αύριο, Πέμπτη 24 μέχρι και την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

 

 

Δείτε επίσης:

Καύσωνας: Πώς να προστατευθείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες

Συστάσεις των Πνευμονολόγων Ελλάδας για τον καύσωνα που έρχεται

 

Κεντρική φωτογραφία Pexels 
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ