Σε πλήρη εξέλιξη η αποκατάσταση του κτιρίου της Φιλαρμονικής και του Ωδείου στο Ρέθυμνο

Newsroom
Newsroom

Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ "Αντώνης Τρίτσης"

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η προβλεπόμενη διαδικασία για τη χρηματοδότηση του σημαντικού έργου αποκατάστασης του κτιρίου της Φιλαρμονικής και του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου, με  αρχικό προϋπολογισμό 1.273.978,57€, το οποίο έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ "Αντώνης Τρίτσης" και είναι ήδη σε εξέλιξη

Οι εργασίες στο κτίριο της Φιλαρμονικής, εξελίσσονται κανονικά. Έχει ολοκληρωθεί η αποξήλωση των παλαιών κουφωμάτων και διαχωρισμάτων κι έχει αποκαλυφθεί η τοιχοποιία του κτιρίου.  Την περίοδο που διανύουμε εκτελούνται εργασίες ενίσχυσης της στατικότητας του κτίσματος  με μανδύες εκτοξευόμενου σκυροδέματος (Gunite). 

Φιλαρμονική Ρεθύμνου εργασίες

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης συνυπέγραψε με τον εκπρόσωπο  του Ταμείου Παρακαταθηκών και Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ Ρεθύμνου κ. Ζαχαρία Βαρδάκη, τη συμπληρωματική δανειακή σύμβαση  για το συγκεκριμένο έργο, ύψους 617.161,71 €,  η   οποία επί της ουσίας είναι τυπική αφού το απαιτούμενο για την εκτέλεση του έργου ποσό,  καλύπτεται από το ΥΠ.ΕΣ, διαδικασία που έχει ισχύσει για  όλα τα έργα του Δήμου Ρεθύμνης που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου «Φιλόδημος»   και «Αντώνης Τρίτσης».  

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι οι εργασίες στο κτίριο της Φιλαρμονικής, εξελίσσονται κανονικά.   

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί προ της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου. 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ