Σε τροχιά εκλογών το ΠΑΣΟΚ - Αποκαλυπτήρια για τα ψηφοδέλτια του κόμματος

Newsroom
Newsroom

Σε τροχιά εκλογικής μάχης έθεσε το κόμμα ο Ν.Ανδρουλάκης - Εγκρίθηκε το 82% των συμμετεχόντων στα ψηφοδέλτια - Ποιοι "ρίχνονται" στη μάχη της ψήφου, στο Ν.Ηρακλείου

Σε μια πανηγυρική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάστηκαν σήμερα, Κυριακή, τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Όλοι οι νυν βουλευτές - με εξαίρεση όσους αλλάζουν πεδίο δραστηριοποίησης, όπως ο Βασίλης Κεγκέρογλου που διεκδικεί το δήμο Μινώα Πεδιάδος - θα είναι ξανά υποψήφιοι στις περιφέρειές τους. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και "νέες είσοδοι", ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του Προέδρου του Κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη

H Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που συνεδριάζει από το πρωί, ενέκρινε τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους του κόμματος σχεδόν σ' όλες τις περιφέρειες της χώρας, δίνοντας το έναυσμα για την προεκλογική μάχη του κόμματος.

Ανακοινώθηκαν, μετά από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων.

Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Σημειώνεται ότι ο Απόστολος Σπυρόπουλος απέσυρε την υποψηφιότητά του από την Αρκαδία και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αιχμές κατά τις ηγεσίας, ενώ είχε ζητήσει από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει.

Κενά κι εκκρεμότητες διαπιστώνονται σε πολλές περιφέρειες κι αφορούν την ποσόστωση γυναικών και την τελική απάντηση υποψηφίων. Όλα τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με πολιτική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.


Στο νομό Ηρακλείου υποψήφιοι θα είναι οι :

Βαμβακάς Λάμπρος, Βατσινά Ελένη, Λαμπρινός Φραγκίσκος, Μαραγκάκη Ελένη, Μπαριτάκης Παύλος, Παρασύρης Φραγκίσκος, Στρατάκης Χρήστος.

Ηράκλειο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκης
Υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στο ν.Ηρακλείου


Στην ομιλία του ο Ν.Ανδρουλάκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο παρασκήνιο. Ο ίδιος είπε ότι "εμείς δεν ήρθαμε για να κάνουμε τα χατίρια τους".

"Για νέα ελπίδα και νέα προοπτική, για να σταματήσει η ομηρία της χώρας" μίλησε ο Ν.Ανδρουλάκης, ο οποίος ζητά την ψήφο του κόσμου, ώστε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να γίνει ξανά πρωταγωνιστής και να εμπνεύσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου που θέλουν να ξεφύγουν από το δίλημμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα των υποκλοπών που απασχόλησε άλλωστε και επί τριημέρου την Βουλή αλλά και τις καταγγελίες της πλευράς Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας αλληγορικά, έθεσε το διακύβευμα των εκλογών για το κόμμα του σημειώνοντας ότι από τη μία υπάρχουν πολιτικοί που θα κάνουν τα πάντα για την εξουσία και από την άλλη πολιτικοί για το κοινό καλό και πως ο ίδιος και η παράταξή του ήταν, είναι και θα είναι πάντα στη δεύτερη κατηγορία. "Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βρισκόμαστε σε δύο διαφορετικές όχθες. Από τη μία είναι η όχθη του καθήκοντος και από την άλλη η όχθη "όλα για την εξουσία"" - είπε ο Ν.Ανδρουλάκης, απαντώντας στα περί ίσων αποστάσεων απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος σημείωσε: "Στη δικιά μας όχθη είναι η Διαύγεια και η Αξιοκρατία, στη δικιά τους ο πρωταθλητισμός στους μετακλητούς και οι απευθείας αναθέσεις".

Μίλησε επίσης για την νέα γενιά και τους νέους ανθρώπους τους οποίους καλεί να γυρίσουν την πλάτη σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Κάλεσε τα στελέχη και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος να βγουν στον κόσμο με ορμή, ενώ παρουσίασε και τους γενικούς άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, βάσει του οποίου θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών.πασοκ κιναλ ανδρουλάκης ψηφοδέλτια εκλογές

Κατά τη συνεδρίαση χθες του Πολιτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε -σύμφωνα με πληροφορίες- διμέτωπο αγώνα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας οτι δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις. Η ομοψυχία και η ενότητα θα δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην αυτόνομη πορεία και στην μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε -κατά πληροφορίες-ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται απο τις αρχές Φεβρουαρίου να συνεχίσει και να εντείνει τις περιοδείες του στην περιφέρεια σε μια προσπάθεια να προβληθεί περαιτέρω το προγραμματικό πλαίσιο του κόμματος με έμφαση στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, στη νέα γενιά, στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και της παιδείας με ουσιαστική πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η δίκαιη πράσινη μετάβαση, η ενεργειακή δημοκρατία και η διάχυση των ΑΠΕ στην παραγωγή είναι επίσης ορισμένα απο τα κομβικά ζητήματα που επιχειρεί να αναδείξει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Ψηφοδέλτια Εκλογές

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ