Σεισμός στην Κύθνο, αισθητός και στην Κρήτη

Newsroom
Newsroom

Στα 4,8 Ρίχτερ η δόνηση

Σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητός το απόγευμα της Παρασκευής, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κύθνο.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 19:05,  και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο 39 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Κύθνου. Το εστιακό βάθος ήταν 114.7 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και σε γύρω περιοχές, αλλά και στην Κρήτη.

σεισμος-κυθνος

 

"Δεν μας ανησυχεί καθόλου η σεισμική αυτή δόνηση"

Μιλώντας στο enikos.gr, ο καθηγητής σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «το βασικό χαρακτηριστικό του σεισμού είναι ότι η εστία του βρίσκεται σε ενδιάμεσο βάθος 114,7 χιλιομέτρων. Δεν είναι επιφανειακός σεισμός, το οποίο θεωρείται πολύ καλό».

«Εάν συνδυάσουμε το εστιακό βάθος του σεισμού, το γεγονός ότι το επίκεντρο είναι σε θαλάσσιο χώρο μακριά από κατοικημένες περιοχές, και το όχι ιδιαίτερα μεγάλο μέγεθος του σεισμού, τότε μπορούμε να πούμε ότι δεν μας ανησυχεί καθόλου η σεισμική αυτή δόνηση» πρόσθεσε.

«Οι “σεισμοί βάθους” προκαλούνται από την καταβύθιση της αφρικανικής πλάκας η οποία υποβυθίζεται κάτω από το χώρο του νοτίου αιγαίου. Αυτή η διαδικασία δεν έχει σχέση με τα επιφανειακά ρήγματα, από τα οποία προκαλούνται οι περισσότεροι σεισμοί που μας απασχολούν» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ