Σχηματίζονται δικογραφίες για τις περιφορές των Επιταφίων στη Ρόδο

Tο βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν στο νησί, παρά τις απαγορεύσεις τρεις περιφορές, το πρωί στους Αγίους Αποστόλους, το βράδυ στην Παλιά Πόλη και τα ξημερώματα στον Αρχάγγελο

Δικογραφίες σε βάρος ατόμων που συμμετείχαν στις περιφορές των Επιταφίων στη Ρόδο σχηματίζονται σύμφωνα με πληροφορίες αφού την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων του νησιού παρακολούθησε από την τηλεόραση την Ακολουθία του Επιταφίου, κάποιοι συμπολίτες τους απέδειξαν ότι θεωρούν εαυτούς υπεράνω του νόμου.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν στο νησί, παρά τις απαγορεύσεις τρεις περιφορές,  το πρωί στους Αγίους Αποστόλους,  το βράδυ στην Παλιά Πόλη και τα ξημερώματα στον Αρχάγγελο δημιουργώντας απίστευτες εικόνες συνωστισμού.

Οι κάτοικοι με αναμμένες λαμπάδες ακολούθησαν μέσα στα σοκάκια του νησιού τον Επιτάφιο. Στον Αρχάγγελο, μάλιστα, προπορευόταν κάτοικος που κρατούσε την ελληνική σημαία. Όσον αφορά τον Αρχάγγελο η Περιφορά του Επιταφίου γίνεται κάθε χρόνο τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως και στη Χάλκη. Εκείνη την ώρα όμως δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη, οπότε η περιφορά έγινε κανονικά όπως θα γινόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες. 

Αντίστοιχες ήταν οι εικόνες λίγες ώρες νωρίτερα στην Παλιά Πόλη όταν ομάδα πιστών γύρω στις 21:30 έψαλε  στα δρομάκια ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής, την ώρα που το υπόλοιπο νησί είναι κλεισμένο στα σπίτια του.

 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ