Σκρέκας: Ορόσημο για την ενεργειακή ασφάλεια η ηλεκτρική διασύνδεση με την Αίγυπτο

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη σημασία του υποθαλάσσιου καλωδίου που θα συνδέσει τα ηλεκτρικά συστήματα Ελλάδας και Αιγύπτου, με τη δημιουργία ενός κοινού, ζωτικού πεδίου οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας

Mε την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Διαχειριστή της Αιγύπτου EETC (Egyptian Electricity Transmission Company), Sabah Mohamed Mashaly και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Ηλεκτρισμού και ΑΠΕ της Αιγύπτου, Dr. Amgad Ahmed Saeed, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου, o Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με αντικείμενο την ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, Ιωάννης Μάργαρης και εκπρόσωποι της Elica Group που προωθεί το έργο.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη σημασία του υποθαλάσσιου καλωδίου που θα συνδέσει τα ηλεκτρικά συστήματα Ελλάδας και Αιγύπτου, με τη δημιουργία ενός κοινού, ζωτικού πεδίου οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας. Ο Έλληνας Υπουργός τόνισε ότι το έργο, το οποίο θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τη στρατηγική σχέση των δύο χωρών, αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης, ενώ μετέφερε τη βούληση της ελληνικής πλευράς να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι απαραίτητες μελέτες για την υλοποίησή του. Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχει για την ενεργειακή μετάβαση και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεδομένου ότι θα μεταφέρει πράσινη ενέργεια που θα παράγεται από ΑΠΕ από την Αίγυπτο στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στη σημαντική τεχνογνωσία που διαθέτει ο ΑΔΜΗΕ στην υλοποίηση έργων ηλεκτρικών διασυνδέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ