Σκύλος «Χάτσικο» στεκόταν πάνω από το νεκρό αφεντικό του

Ο σκύλος… Χάτσικο δεν εγκατέλειψε το αφεντικό του, ούτε μετά θάνατον. 

 

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε αργά χθες το βράδυ (06-07-2021) σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα σε Σορωνή και Θεολόγο, ένας ηλικιωμένος άντρας. Ο 82χρονος, που διέμενε στην περιοχή, είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι και αναζητούνταν από εθελοντικές ομάδες μετά απο αναφορά συγγενών του.

Τη νύχτα εντοπίστηκε και αμέσως κλήθηκε στο σημείο αστυνομική δύναμη, αλλά και ιατροδικαστής προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες. Δίπλα του στέκονταν επί ώρες ο σκύλος του και δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει.

Όπως δήλωσαν στην rodiaki.gr, μέλη των ομάδων διάσωσης, ο 82χρονος είχε ξεκινήσει το μεσημέρι να πάει βόλτα με το σκύλο του στην περιοχή, όπως συνήθιζε πολλές φορές. Αυτή τη φορά όμως άργησε να επιστρέψει γεγονός για το οποίο ανησύχησαν οι συγγενείς του.

Οι ομάδες διάσωσης, έφθασαν αργά το βράδυ στα ίχνη του ακούγοντας τα γαυγίσματα του σκυλιού του, που επί ώρες όπως εκτιμάται, παρέμεινε στο σημείο δίπλα στον άτυχο 82χρονο.

Όταν είδε του διασώστες δεν άφησε κανέναν να τον πλησιάσει, παρά μόνο όταν ήρθε ο εγγονός του 82χρονου που τον γνώρισε. Αυτή ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της τραγωδίας. Με τον σκύλο να σκύβει το κεφάλι και να κατεβαίνει πιο κάτω.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ