ΕΛΛAΔΑ
Χίος: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ διακινητών και λιμενικού - Τουλαχιστον 8 νεκροί μετανάστες - Ανάμεσα στους τραυματίες και δύο λιμενικοί
Σκάφη του λιμενικού αποβιβάζουν συνεχώς τραυματίες στο λιμάνι της Χίου, ανάμεσα σε αυτούς και δύο λιμενικοί - Σε εξέλιξη έρευνες για αγνοούμενους.
Σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στο πλήρωμα περιπολικού του λιμενικού σώματος και διακινητές μεταναστών σημειώθηκε στην Χίο το βράδυ της Τρίτης (03.02.2026), λίγο πριν τις 9.
Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που οι διακινητές μετέφεραν μετανάστες σε λέμβο προς τις ακτές της Χίου. Σύμφωνα με το newsit.gr, το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε τη λέμβο με τους μετανάστες και έδωσε σήμα να γυρίσουν πίσω. Οι διακινητές κινήθηκαν προς το σκάφος του Λιμενικού και επήλθε σύγκρουση με ανθρώπους να πέφτουν στη θάλασσα.
Όπως έχει γίνει γνωστό έως τώρα, στη λέμβο των παράνομων μεταναστών επέβαιναν περίπου 35 άνθρωποι.
Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το ertnews.gr κάνουν λόγο για 14 νεκρούς, 24 τραυματίες, καθώς και αγνοούμενους.
Παράλληλα, δύο στελέχη του Λιμενικού, που έχουν τραυματιστεί, έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Μεταξύ των τραυματιών, είναι επτά παιδιά και μια έγκυος γυναίκα.
Σύμφωνα με το politischios.gr σκάφη του Λιμενικού αποβιβάζουν συνεχώς τραυματίες στο λιμάνι της Χίου, όπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν κινητοποιηθεί για την ταχεία διακομιδή τους στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου.
Σε εξέλιξη έρευνες για αγνοούμενους
Οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, έχουν ήδη ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, καθώς υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους. Στην επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο τύπου Super Puma, που πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την περιοχή του συμβάντος με θερμικές κάμερες, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν επιζώντες στη θάλασσα.
Το σημείο του περιστατικού παραμένει υπό αυστηρό έλεγχο, ενώ έχουν κινητοποιηθεί επίσης μονάδες του Λιμενικού από γειτονικά νησιά
* κεντρική φωτό αρχείου
