ΕΛΛAΔΑ
Σουδανός απειλούσε να ανατιναχθεί στη ΓΑΔΑ: Σε τάπερ σε άλσος στην Ακρόπολη βρήκε στις χειροβομβίδες
Είχε στο ενεργητικό του 15 συλλήψεις και δύο αποφυλακίσεις
Δέκα πέντε συλλήψεις και δύο αποφυλακίσεις έχει στο ενεργητικό του ο Σουδανός που ζώστηκε χθες (6/3) με χειροβομβίδες και απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από τη ΓΑΔΑ.
Ο άνδρας έφθασε έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και, σε έξαλλη κατάσταση, άρχισε να ζητά τηλέφωνο για να μιλήσει απειλώντας πως θα προκαλέσει έκρηξη.
Οι αστυνομικοί τράβηξαν την προσοχή του και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε στην κατοχή του δύο αμυντικές χειροβομβίδες τσέχικης προέλευσης, πλήρως λειτουργικές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σουδανός υποστήριξε ότι βρήκε τις χειροβομβίδες μέσα σε τάπερ σε άλσος στην περιοχή της Ακρόπολης, το οποίο αποτελεί «στέκι» τοξικομανών.
Το «βιογραφικό» του Σουδανού που συνελήφθη
Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη του σύλληψη. Αντίθετα είναι μία από τις πολλές, αρχής γενομένης από τον Μάιο του 2008 όταν και συνελήφθη για παράβαση του νόμου «περί αλλοδαπών».
Από τότε ακολούθησαν πολλές συλλήψεις και συγκεκριμένα: δύο το 2008, μία το 2009, δύο το 2020, μία το 2022, μία το 2023, τέσσερις το 2024 και τέσσερις το 2025.
Οι περισσότερες συλλήψεις αφορούν σε παράβαση του νόμου «περι αλλοδαπών» και περί «εξαρτησιογόνων ουσιών», ενώ έχει μία για απόπειρα κλοπής και για παράβαση του νόμου «περί όπλων».
Ενδιάμεσα μπήκε δύο φορές στη φυλακή και αποφυλακίστηκε την πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2021 και τη δεύτερη στις 3 Μαρτίου 2026. Δηλαδή πριν από μερικές ημέρες. Στην κατοχή του βρέθηκε άλλωστε και το αποφυλακιστήριο.
