Στα άδυτα της κοπής των Χριστουγεννιάτικων δέντρων

Στα άδυτα της κοπής των Χριστουγεννιάτικων δέντρων

Στην ξακουστή “ελατομάνα” Μερκάδα Φθιώτιδας.

Περιμένοντας την άρση του Lockdown και παρά την μελαγχολία της καραντίνας, οι πόλεις στολίζονται Χριστουγεννιάτικα. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που την φετινή χρονιά είναι φυσικό, ψηλό και καταπράσινο και κατάγεται από την… ξακουστή “ελατομάνα” Μερκάδα Φθιώτιδας.

Αν και ο εγκλεισμός και η απαγόρευση κυκλοφορίας έχουν αφήσει εκτός αγοράς τα έλατα, με τους υλοτόμους – παραγωγούς να ανησυχούν μιας και αποτελεί το βασικό τους έσοδο για όλη την χρονιά σήμερα το πρωί οι υλοτόμοι της Μερκάδας με μεγάλη χαρά έπιασαν δουλειά για να επιλέξουν, να κόψουν και να προετοιμάσουν τα Χριστουγεννιάτικα έλατα που θα στολίσουν την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, το προεδρικό Μέγαρο και άλλα δημόσια κτίρια της Αττικής και τις πλατείες της Λαμίας.

 


 

Εντυπωσιακό είναι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Πλατείας Συντάγματος αφού ξεπερνά τα 16 μέτρα το οποίο για να υλοτομηθεί στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση μιας και αρκετά εργατικά χέρια, δύο γερανοί και μια νταλίκα η οποία θα το μεταφέρει στην πρωτεύουσα της χώρας.

Το πρωί της Παρασκευής το Lamianow.gr βρέθηκε στα “άδυτα” της κοπής Χριστουγεννιάτικων Δέντρων στην έκταση του Πάνου Αλεξίουστην περιοχή “Λελούδα”.

Αυτή είναι μόνο μια μικρή γεύση από την Μερκάδα Φθιώτιδας όπου αυτές τις ημέρες ανάμεσα στα ελατοδάση της χτυπά η καρδιά των Χριστουγέννων.

Πηγή: Lamianow.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ