Στα αζήτητα κρατούμενος που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή

Στα αζήτητα κρατούμενος που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή

Σε μια ήσυχη γωνιά στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας στη Λαμία, έμελλε να είναι η τελευταία κατοικία 79χρονου από τη Θεσσαλονίκη, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και ενώ μέχρι τότε ήταν έγκλειστος στις Φυλακές Δομοκού.

Για τον ηλικιωμένο κρατούμενο, όσο κι αν έψαξε η Διεύθυνση των Φυλακών, δεν βρήκε κάποιον συγγενή ή καλύτερα κάποιον που να ενδιαφερόταν για εκείνον, με αποτέλεσμα για μία εβδομάδα να παραμένει στα ψυγεία του Νοσοκομείου Λαμίας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή συνέπεια των προβλημάτων που του δημιούργησε καρδιακό επεισόδιο.

Τελικά με την παρέμβαση του Δήμου Λαμιέων, προσωπικά του Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου και του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για τα Κοιμητήρια Κώστα Κερπινιώτη, βρέθηκε λύση και ένα μέρος για να αναπαυθεί η ψυχή του.

Φυσικά όπως συμβαίνει με κάθε συνάνθρωπο που φεύγει ξαφνικά από τη ζωή σε αυτόν τον τόπο που έχει και δεν έχει ιατροδικαστική υπηρεσία, η σορός έκανε μια… βόλτα στην Αθήνα για να πιστοποιηθούν τα αίτια θανάτου στην εκεί ιατροδικαστική υπηρεσία, με τα έξοδα να τα καλύπτει το Κατάστημα Κράτησης και με το γραφείο τελετών «Μπαρτσώκα» να αναλαμβάνει χωρίς κέρδος όλη την τελετή.

Μια τελετή που θα γίνει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 στις 09:30’ το πρωί στο Νεκροταφείο της Ξηριώτισσας.

Πηγή: lamiareport.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ