Στα γαλανόλευκα "ντύθηκε" το πάρκο Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο

Στα γαλανόλευκα "ντύθηκε" το πάρκο Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Το πάρκο του Κολοκοτρώνη ντύθηκε στα γαλανόλευκα στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, Τρίτη 23 Μαρτίου 2021.Στο πάρκο του Κολοκοτρώνη στο κέντρο του Ναυπλίου παρουσιάστηκε σε ψηφιακή μορφή έκθεση με πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη σπουδαίων δημιουργών που αποτύπωσαν στον καμβά στιγμές και πρόσωπα από Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Πάρκο Κολοκοτρώνη Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Στο σημείο έχουν στηθεί ειδικές οθόνες όπου προβάλλονται πίνακες με προσωπογραφίες ηρώων και πρωταγωνιστών της Ελληνικής επανάστασης και στιγμές από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, ενώ υπάρχει ειδικός φωτισμός στον ανδριάντα του Στρατηγού του αγώνα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ως ένδειξη φόρου τιμής.

Πάρκο Κολοκοτρώνη Ναύπλιο

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση και αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς η πανδημία δεν αφήνει περιθώρια για τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Να τονίσουμε πως και σε κεντρικά και εμβληματικά σημεία στην πόλη του Ναυπλίου έχουν τοποθετηθεί μεγάλα banner με προσωπογραφίες ηρώων και λάβαρα της επανάστασης, δίνοντας στην Πρώτη Πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους χαρακτήρα εορταστικό και επετειακό .

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ