Στα ύψη οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων από Βρετανία για Ελλάδα

Αύξηση 211% σε σχέση με το 2019

Τα νέα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την εταιρία ταξιδίων και αναλύσεων και συνεργάτη του WTTC, ForwardKeys, αποκαλύπτουν ότι η υψηλότερη εβδομαδιαία αύξηση των εισιτηρίων που πραγματοποιήθηκαν, καταγράφηκε για τη Γερμανία, με αύξηση κατά 113%, την Κροατία κατά 69%, τη Σουηδία κατά 68%, την Πορτογαλία κατά 65% και την Αλβανία κατά 64%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι, τα αεροπορικά εισιτήρια που αφορούν σε κράτηση για διεθνή ταξίδια από τη Βρετανία αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 24% την εβδομάδα έως τις 13 Ιουλίου, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα εβδομαδιαία αεροπορικά εισιτήρια για μελλοντικά ταξίδια από τη Βρετανία, σε παραδοσιακούς προορισμούς, έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία, με την Ελλάδα να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός, με αύξηση κατά 211% σε σύγκριση με το 2019.

Οι Μπαχάμες ακολουθούν στενά, με εισιτήρια αυξημένα έως 161%, σε επίπεδα προ-πανδημίας. Η Κροατία έχει επίσης φτάσει τα εβδομαδιαία επίπεδα εισιτηρίων πριν από την πανδημία, την τελευταία εβδομάδα (107%), ενώ τα εισιτήρια για ταξίδια στην Ισπανία, που έφτασαν το 88% των επιπέδων του 2019, αυξάνονται γρήγορα.

Παρόλο που αυτό ήταν καλό νέο για τους Βρετανούς που παραμένουν “κλειδωμένοι” στην ξηρά, απελπισμένοι για να απολαύσουν καλοκαιρινές διακοπές, η βρετανική οικονομία που βασίζεται στις διεθνείς δαπάνες επισκεπτών παραμένει σε στασιμότητα λόγω της έλλειψης εισερχόμενων ταξιδιωτών.

Με βάση τα επίπεδα του 2019 και παρά την άνοδο των εγχώριων διακοπών, η έλλειψη εισερχόμενων διεθνών επισκεπτών έως τον Ιούλιο, λόγω της ανησυχίας για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και τους αυστηρούς κανόνες καραντίνας της βρετανικής κυβέρνησης, θα μπορούσε να στερήσει στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το εκπληκτικό νούμερο των 639 εκατομμυρίων £ ημερησίως.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία αυτά, η Virginia Messina, ανώτερη αντιπρόεδρος του WTTC, δήλωσε: “Η οικονομική ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσει να παρεμποδίζεται από την έλλειψη εισερχόμενων, διεθνών επισκεπτών, ενώ οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου εγκαταλείπουν το Ηνωμένο Βασίλειο με αυξανόμενο αριθμό. Ενώ τα καταλύματα συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομίας, δεν αρκούν για να αντικαταστήσουν τα 639 εκατομμύρια λίρες που χάνονται καθημερινά. Εάν συνεχιστεί η κατάσταση, το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει τα πολύ αναγκαία έσοδα που παρέχει το διεθνές ταξίδι, ωφελώντας κάθε επίπεδο της οικονομίας πολύ πέρα ​​από τον τομέα των Ταξιδιών και του & Τουρισμού”.

“Αν κάθε μέρα τα ταξίδια περιορίζονται, περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού, που έχουν έλλειψη μετρητών, αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση, που τις ωθεί στο χείλος της χρεοκοπίας. Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη απολαμβάνει τα οικονομικά οφέλη των Βρετανών ταξιδιωτών που επιστρέφουν στις αγορές τους”, πρόσθεσε η Messina.

Από την πλευρά του ο Juan Gómez Garcia, Senior Expert Insight της ForwardKeys, δήλωσε: “Είναι καθησυχαστικό να βλέπεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να εκδίδονται εισιτήρια για καλοκαιρινά ταξίδια, το ερώτημα παραμένει -θα καταφέρουν αυτοί οι αριθμοί να ξεπεράσουν τα επίπεδα πριν από την πανδημία σε αυτούς τους προορισμούς;”.

Σύμφωνα με την έκθεση Οικονομικών Επιπτώσεων του WTTC για το 2021, οι διεθνείς δαπάνες επισκεπτών το 2019, πριν ξεσπάσει η πανδημία, πρόσθεσε εκπληκτικά 35,6 δισεκατομμύρια £ στη βρετανική οικονομία, ή το 4,9% των συνολικών εξαγωγών.

Αυτό μειώθηκε στα 10,1 δισεκατομμύρια λίρες το 2020, καθώς ο αντίκτυπος των ταξιδιωτικών περιορισμών έπληξε τα ταξίδια, συμβάλλοντας μόνο στο 1,7% των συνολικών εξαγωγών. Αυτό αντιπροσώπευε μια εντυπωσιακή “κατάρρευση” 71,6%, ή 25,5 δισεκατομμυρίων £.

Πηγή: Money Tourism

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ