Στην Βουλή τα προβλήματα του σωφρονιστικού προσωπικού

Στην Βουλή τα προβλήματα του σωφρονιστικού προσωπικού

Με αφορμή και τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών

Με επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή συζητούνται σήμερα καίρια ζητήματα που απασχολούν τις φυλακές της χώρας και το σωφρονιστικό προσωπικό με αφορμή και τις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις που προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Μία ημέρα μετά τη λήξη του πρώτου κύκλου των κινητοποιήσεων, το Σάββατο 6 Μαρτίου, το σωματείο των σωφρονιστικών υπαλλήλων φυλακών Αλικαρνασσού πήρε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μίας τηλεδιάσκεψης με συνομιλητές ανθρώπους που έχουν σχέση και γνώση με το χώρο των φυλακών.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Αλικαρνασσού υπό τον πρόεδρο κ. Νίκο Φιλιππάκη, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Καμίνης, Γιώργος Μουλκιώτης καθώς και ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης.

Το αποτέλεσμα αυτής της τηλεδιάσκεψης είναι οι επερωτήσεις που αναμένεται να συζητηθούν στη Βουλή. Με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, όπως έχει γράψει το Cretalive, ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Αλικαρνασσού κ. Νίκος Φιλιππάκης, έθιξε πολλά και σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό της πανδημίας και των εμβολιασμών.

"Σε μία κλειστή δομή τα πράγματα όταν ξεφύγουν, ειδικά τώρα, είναι δύσκολο να ελεγχθούν" γεγονός που - όπως σημείωσε- καθιστά επιτακτική την ανάγκη του άμεσου εμβολιασμού και των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των κρατουμένων. "Τρομάξαμε να τους πείσουμε να κάνουμε ελέγχους covid" σχολίασε σχετικά, επισημαίνοντας πως πρέπει να βρεθεί μία μόνιμη λύση με τη στελέχωση του προσωπικού, κι όχι "να προσλαμβάνονται και απολύονται συνάδελφοι κάθε έξι με οκτώ μήνες".
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διεκδικούν και τα δεδουλευμένα της περσινής χρονιάς, όπως υποστήριξε ο κ. Φιλιππάκης. "Δεν μας έχουν πληρώσει τις πραγματικές ώρες για τρεις μήνες από πέρσι. Εμείς δεν σταματήσαμε καθόλου να δουλεύουμε. Δεν είχαμε τηλεργασία και δεν ζητήσαμε από το κράτος να μας δώσει κάτι διαφορετικό".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ