Στην εκδήλωση μνήμης για τον αντιπτέραρχο Π. Καραγιάννη ο Ν. Χαρδαλιάς

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Στην ετήσια εκδήλωση μνήμης για τον αντιπτέραρχο Παναγιώτη Καραγιάννη, βετεράνο της Πολεμικής Αεροπορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 104 ετών, στις 19 Μαρτίου 2021, παρέστη, σήμερα, Σάββατο 19 Μαρτίου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανακοινώθηκε, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την οικογένεια του εκλιπόντος στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος, στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ποιος ήταν ο αντιπτέραρχος Π. Καραγιάννης

Ο αντιπτέραρχος Παναγιώτης Καραγιάννης εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1937 και ονομάσθηκε Ανθυποσμηναγός το 1940, 7η Σειρά Ιπτάμενων.

Προήχθη σε υποπτέραρχο το 1969 και αποστρατεύθηκε με το βαθμό του αντιπτεράρχου το 1972.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μετείχε σε επιχειρήσεις του Αλβανικού μετώπου με την 31η Μοίρα Βομβαρδισμού, με αεροσκάφη Potez 633.

Επίσης, με την 13η Ελληνική Μοίρα Ελαφρού Βομβαρδισμού και Ναυτικής Συνεργασίας (αεροσκάφη BLENHEIM), που έδρευε στην Αίγυπτο, εκτέλεσε κυρίως ως χειριστής, αλλά και ως παρατηρητής, μεγάλο αριθμό πολεμικών αποστολών.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε υψηλές θέσεις ευθύνης της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και σε Διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ).

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ