Στις Βρυξέλλες ο Αλ Τσίπρας για το Brexit
Αποκλειστικό θέμα των συζητήσεων η υιοθέτηση κατευθυντήριων γραμμών για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου -σύμφωνα με το Άρθρο 50 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση- η οποία συνέρχεται το Σάββατο (29 Απριλίου), με αποκλειστικό θέμα την υιοθέτηση κατευθυντήριων γραμμών για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για το Σάββατο (29 Απριλίου) έχει διαμορφωθεί ως εξής σε ώρα Βρυξελλων (-1 ώρα από την Ελλάδα):
09:45 - 11:30 Συμμετοχή στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES)
11:30 - 12:15 Άφιξη των 27 Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Άρθ. 50)
12:30 - 15:45 Σύνοδος εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Άρθ. 50)
- Πρ. Παυλόπουλος: Να μην υποτιμούμε τη σημασία του Κανόνα Δικαίου
- Κι άλλος νεκρός αγρότης από ανατροπή τρακτέρ
- Ν. Βούτσης: Η διάκριση της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία έχει αποδυναμωθεί στην πράξη