Στις οικογένειες τα πτυχία δύο φοιτητριών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη

Newsroom
Newsroom

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία

Στις οικογένειες των δύο φοιτητριών, Ελπίδα Χούπα και Εριέττα Μόλχου, παραδόθηκαν τα πτυχία τους από το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι δύο φοιτήτριες ήταν ανάμεσα στα θύματα που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η εν λόγω κίνηση ήταν μια συμβολική κίνηση από την μεριά του ΑΠΘ, προκειμένου να τιμήσει την μνήμη τους.

Στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης, το πτυχίο της 28χρονης Ελπίδας Χούπα, παρέλαβαν τα αδέλφια της Κωνσταντίνος και Σεραφείμ. Ο πατέρας της Χρήστος Χούπας, που με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε κοινοποιήσει την πρόσκληση στην τελετή ορκωμοσίας, είχε εξηγήσει πως ο ίδιος και η μητέρα της φοιτήτριας δεν είχαν τη δύναμη να παρευρεθούν, λέγοντας πως «ενώ όλοι θα είναι μέσα στην τρελή χαρά για τις επιδόσεις του παιδιού τους και θα του εύχονται καλή σταδιοδρομία στη ζωή του, εγώ θα στέκομαι σαν σκιάχτρο με ένα άψυχο χαρτί στα χέρια χωρίς παιδί να ευχηθώ».

χούπα τέμπη πτυχίο ΑΠΘ

Παραλαμβάνοντας το πτυχίο της Εριέττας Μόλχου η μητέρας της είπε πως «σήμερα είναι ημέρα γιορτής για όλα τα παιδιά για τις προσπάθειές τους και μαζί με τα παιδιά γιορτάζουν και τα δικά μας παιδιά μέσα από εμάς» και «εγώ είμαι πολύ υπερήφανη για την Εριέττα μου».

Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστη και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

χούπα τέμπη πτυχίο ΑΠΘ

χούπα τέμπη πτυχίο ΑΠΘ

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ