Στο έλεος των βίαιων συμμοριών το σχολείο του 14χρονου που αυτοκτόνησε

Στο έλεος των βίαιων συμμοριών το σχολείο του 14χρονου που αυτοκτόνησε
Newsroom
Newsroom

Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το bullying που φέρεται να δεχόταν ο 14χρονος που έβαλε τέλος στη ζωή του και για το σχολείο που πήγαινε.

Φρίκη προκαλούν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το περιβάλλον της σχολικής κοινότητας του μαθητή, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο δωμάτιό του στα Σεπόλια.

Ο διευθυντής του 54ου γυμνασίου Αθηνών ανέφερε στο  «Χαμογέλα και Πάλι» πως δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

«Δεν κάνω δηλώσεις. Την υπόθεση την έχει αναλάβει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών και εγώ αυτή την στιγμή με τον κύριο εδώ μπροστά μου περνάω ΕΔΕ. Ας πουν ό,τι θέλουν. Εγώ θα ελεγχθώ από την υπηρεσία, εκεί θα φανούν τα πάντα. Σας ευχαριστώ πολύ», είπε.

Ο Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία, αλλά και για την αυτοκτονία του 14χρονου.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλεια ενός παιδιού. Η εικόνα του σχολείου δεν είναι αυτή. Το σχολείο που δημιουργούμε μέρα με την ημέρα, προσφέρει γνώσεις, αξίες, στάσεις ζωής. Τα περιστατικά που όντως γίνονται, καταπολεμώνται από το υπουργείο Παιδείας με συγκεκριμένες δράσεις.

«Δεν υπήρχε καμία καταγγελία σε εμάς για το συγκεκριμένο σχολείο. Εμείς ως θεσμοθετημένο κράτος, περιμένουμε τα πορίσματα για να προχωρήσουμε. Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο, σε εμάς δεν έχει έρθει, άρα επιλύθηκε από το σχολείο. Συμβαίνουν καθημερινά προβλήματα στα σχολεία. Έχουμε θεσμοθετήσει συμβούλους και ψυχολόγους για την προστασία των παιδιών και επιλαμβάνονται τέτοιων θεμάτων», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας που ξυλοκοπήθηκε από συμμαθήτριές της στο συγκεκριμένο σχολείο,  Δημήτρης Φωφόπουλος, παρενέβη στο «Χαμογέλα και Πάλι», αναφέροντας πως το υπουργείο γνώριζε για τα περιστατικά βίας.

«Αυτά τα ακούμε από την Παρασκευή. Απορώ που το υπουργείο επιμένει ότι δεν έχει λάβει γνώση. Στις 21 Οκτωβρίου εκδόθηκε επίσημα εξώδικη δήλωση στο υπουργείο Παιδείας, στο ΑΤ Κολωνού και στον διευθυντή. Το θέμα μας έχει περάσει και από την Δευτεροβάθμια. Τι δε γνώριζαν; Πότε θα μάθαιναν; Στις 5 Οκτωβρίου έγινε η μήνυση που καταθέσαμε», δήλωσε ο κ. Φωφόπουλος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ