Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια στον χώρο του AΠΘ
Εξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ
Στον εισαγγελέα πρωτοδικών οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες, 23 και 25 ετών, για τα χθεσινά επεισόδια, έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβάσεις των νόμων περί φωτοβολίδων και όπλων.
Ενόψει της μεταγωγής τους ενώπιον της εισαγγελικής Αρχής, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση συμπαράστασης, έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν καθώς αντιεξουσιαστές παρεμπόδισαν εργασίες στον χώρο του Τμήματος Βιολογίας στο ΑΠΘ
Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου επιχείρησαν να παρεμποδίσουν κατασκευαστικές εργασίες στον χώρο του Τμήματος Βιολογίας, στο ΑΠΘ, όπου επί 34 χρόνια στεγαζόταν η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό». Ανάλογα επεισόδια είχαν σημειωθεί μία μέρα νωρίτερα, τη Μ. Δευτέρα.
Δείτε επίσης
- Τσίπρας: "Θα κόψουμε τα λεφτόδεντρα, θα νικήσουμε στις εκλογές"
- Ιστορίες Ουκρανών προσφύγων: Η γιαγιά Γελένα που έγινε μάνα για τα εγγόνια της
- Παγώνη: Μάσκα στις εκκλησίες - Τεστ πριν και μετά το πασχαλινό τραπέζι