Στύλοι Ολυμπίου Διός: Συλλήψεις πορτοφολάδων που έβαζαν στόχο τουρίστες

Newsroom
Newsroom

Οι κατηγορούμενοι εντοπίσθηκαν, από αστυνομικούς, έναντι του αρχαιολογικού χώρου των Στυλών του Ολυμπίου Διός, να προσεγγίζουν γκρουπ τουριστών και να αφαιρούν από την τσάντα πλάτης του ενός από αυτούς, ένα πορτοφόλι

Στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για την πρόληψη και αποτροπή αξιόποινων πράξεων στους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης συνελήφθησαν, δύο Ρουμάνοι, για κλοπή πορτοφολιού από τουρίστα.

Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι εντοπίσθηκαν, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, έναντι του αρχαιολογικού χώρου των Στυλών του Ολυμπίου Διός , να προσεγγίζουν γκρουπ τουριστών και να αφαιρούν από την τσάντα πλάτης του ενός από αυτούς πορτοφόλι. Άμεσα τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν πορτοφόλι με πλήρες το περιεχόμενο του (170 ευρώ και προσωπικά έγγραφα των παθόντων), δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 116 ευρώ και ενός Λεού Ρουμανίας, ένα πορτοφόλι κενού περιεχομένου και δύο φορέματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Πηγή: News 24/7

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ