Συγκλόνισαν οι επικήδειοι των παιδιών της Φώφης Γεννηματά

Συγκλόνισαν οι επικήδειοι των παιδιών της Φώφης Γεννηματά

Αποχαιρέτησαν τη μητέρα τους στη Μητρόπολη Αθηνών

Με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά, Αιμιλία, Γιώργος και Κατερίνα αποχαιρέτησαν τη μητέρα τους στη διάρκεια τριών σύντομων συγκλονιστικών επικήδειων λόγων.

Γιώργος Γεννηματάς - Τσούνης: Η στοργή σου δεν είχε όρια

«Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια», τόνισε θαρραλέα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος Γεννηματάς - Τσούνης σημειώνοντας ότι η μητέρα του έγινε υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους, κάτι που επιβεβαιώνει η απόφαση της Πολιτείας για να δημιουργηθεί πρόγραμμα με το όνομά της για προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. 

«Με την αποχώρησή σου νόμιζα ότι φεύγουν οι ελπίδες μου. Τώρα όμως πιστεύω ακόμη περισσότερο στον άνθρωπο. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να μας κρατήσεις στην αγκαλιά σου. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς με χαμόγελο πάνω εκεί από τα σύννεφα», κατέληξε.

Κατερίνα Τσούνη: Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια!

Η μικρότερη κόρης της Φώφης Γεννηματά Κατερίνα Τσούνη αναφέρθηκε στην συνεχή παρουσία της μητέρας της στο πλευρό των παιδιών. «Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου» είπε χαρακτηριστικά .«Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ' αγαπάμε πολύ και θα σ' αγαπάμε πάντα», κατέληξε.

Αιμιλία Ντέκα: Μας δίδαξες χαμόγελο, αλήθεια και αξιοπρέπεια

Η μεγαλύτερη κόρη της εκλιπούσας, από τον πρώτο γάμο της Φώφης Γεννηματά, Αιμιλία Ντέκα, συγκλόνισε στον επικήδειο λόγο της τον οποίο εκφώνησε με τρεμάμενη φωνή.

«Ήξερες πάντα όσα ξέρει μία μάνα, η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή αλλά και ασπίδα δυνατή σαν κι εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας. Το χαμόγελό σου, το χάδι σου και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ' όλους είναι αυτά που θα μας λείψουν πιο πολύ».

«Αλλά είναι κι οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα. Αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε», είπε η κόρης της Αιμιλία.

 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ