Συνάντηση Δένδια με τον Αμερικανό πρέσβη: Ανταλλαγή ρηματικών διακοινώσεων για την αμυντική συμφωνία

Συνάντηση Δένδια με τον Αμερικανό πρέσβη: Ανταλλαγή ρηματικών διακοινώσεων για την αμυντική συμφωνία
Newsroom
Newsroom

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζορτζ Τσούνη, είχε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζορτζ Τσούνη, είχε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν ρηματικές διακοινώσεις για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) από Ελλάδα και ΗΠΑ, ένα ορόσημο για την ενδυνάμωση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ελλάδα – Αλβανία: Επιτάχυνση της διαδικασίας προσφυγής στη Χάγη

Χθες, από τη Τίρανα, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την παραπομπή του ζητήματος της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας στη Χάγη.

Ειδικότερα, μετά το τέλος της συνάντησης την οποία είχε με την Αλβανή ομόλογό του Ολτα Τσάσκα, ο κ. Δένδιας είπε μεταξύ άλλων: «Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής είναι για εμάς μεγάλης σπουδαιότητας. Και οι δύο χώρες επιθυμούμε να λύνουμε τις διαφορές μας στη βάση του διεθνούς δικαίου, και ιδιαίτερα του Δικαίου της Θάλασσας». Στο πλαίσιο αυτό όμως και με έμμεση πλην σαφή αναφορά στην εξ ανατολών γείτονα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας συμπλήρωσε ότι «αυτό, πέρα από τη σημασία που έχει για εμάς τις δύο χώρες, στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς όλες τις χώρες: ότι είναι ο σωστός, ο μοναδικός, ο ενδεδειγμένος τρόπος για να λύνουμε διαφορές». Για να προσθέσει: «Και βέβαια, είναι σημαντικό και συνεννοηθήκαμε πώς θα επιταχύνουμε για να ολοκληρώσουμε το τεχνικό κομμάτι, ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε το συνυποσχετικό στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ