Συνάντηση Χατζηδάκη με φορείς της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Συνάντηση Χατζηδάκη με φορείς της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Τι ζήτησαν από τον υπουργό

Φορείς από τον κλάδο της Ενέργειας ζήτησαν από τον Κωστή Χατζηδάκη να δημοσιοποιήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος τα στοιχεία και τις μελέτες στα οποία βασίζονται οι σκέψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού για τη χρηματοδότηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ), η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) καθώς και εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών του χώρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν να κατατεθεί η μελέτη της ΡΑΕ για το θέμα καθώς και να εμπλακούν στην εκπόνηση αντίστοιχης μελέτης για τον ΔΑΠΕΕΠ ενώ κάλεσαν το υπουργείο να κοινοποιήσει τις προκαταρκτικές προτάσεις του.

Από την πλευρά του ΥΠΕΝ θα υπάρξει τοποθέτηση αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος της διαβούλευσης με τους φορείς της αγοράς ενέργειας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που μετείχαν στην συνάντηση το απόγευμα της Πέμπτης ανέφεραν μεταξύ άλλων πως το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ οφείλεται κατά κύριο λόγο σε δύο παράγοντες, που είναι όπως υποστηρίζουν η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ (αποφασίστηκε πέρυσι προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές από τα μέτρα στήριξης της ΔΕΗ) αλλά και οι επιπτώσεις της πανδημίας. Ανέφεραν ότι και στο παρελθόν επιβλήθηκαν έκτακτες εισφορές στον κλάδο ενώ στις προτάσεις που υπέβαλαν περιλαμβάνεται η στήριξη του ΕΛΑΠΕ από ευρωπαϊκά κονδύλια ή από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ