Συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων - Ενημέρωση από τον Χαρδαλιά το απόγευμα

Συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων - Ενημέρωση από τον Χαρδαλιά το απόγευμα

Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετέχουν και στελέχη του υπουργείο Ανάπτυξης.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει από το πρωί με σκοπό να δώσει το «πράσινο φως» για την επιπλέον παρουσία πελατών εντός των εμπορικών καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται να επιτραπεί ένα άτομο ανά 16 τ.μ., ενώ θα συζητηθούν και μέτρα για τον τουρισμό, και πιθανόν και για την επανέναρξη της λειτουργίας των μπαρ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη, συμμετέχουν και στελέχη του υπουργείο Ανάπτυξης.

Το υπουργείο φέρεται να έχει ζητήσει επίσης να ανοίξουν τα εστιατόρια στα εμπορικά κέντρα που παραμένουν κλειστά, με τους λοιμωξιολόγους να μην εμφανίζονται αρνητικοί αλλά να προσανατολίζονται στην επαναλειτουργία τους με αυστηρούς κανόνες.

Δύο ανοίγμα που είναι επίσης σε εκκρεμότητα είναι τα λούνα παρκ και οι παιδότοποι.

Το απόγευμα πάντως θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

 
Πηγή: cnn.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ