Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στο σπίτι του

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στο σπίτι του

Λίγο πριν είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Είχε προηγηθεί άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ένταλμα σε βάρος του είχε εκδοθεί μετά την καταδικαστική απόφαση από τον Εισαγγελέα Εφετών και μετά την άρση της ασυλίας του από την ευρωβουλή κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία και στη Europol.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τις βελγικές αστυνομικές αρχές και την Europol, ο Λαγός βρισκόταν σε στενό αστυνομικό κλοιό καθώς αναμενόταν η απόφαση για την άρση της ασυλίας του.  Ο Λαγός συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες: Οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούσαν, φυσικά, να προβούν στη σύλληψή του πριν την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος, που ακολούθησε την άρση της ασυλίας του.  

Περίπου στη μία και μισή ώρα, ο Λαγός επιβεβαίωσε ο ίδιος τη σύλληψή του, με ανάρτησή του στο twitter.  

 

 

 

Η σχετική ψηφοφορία στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν νωρίτερα το πρωί της Μ.Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά, ενώ 10 απείχαν.

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.
 

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

 

Eυρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γιάννη Λαγού

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ