Συνεργάτες Καραμανλή: "Είπε τα αυτονόητα για τις υποκλοπές, δεν άφησε αιχμές"

Newsroom
Newsroom

Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στα Ανώγεια προκάλεσε αντιδράσεις

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή χθες για τις υποκλοπές και τις αντιδράσεις από κυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα μέσα, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού καλούν “τον οποιονδήποτε να διαβάσει προσεκτικά την ομιλία του”, σημειώνοντας ότι “θα αντιληφθεί ότι δεν εμπεριείχε αιχμές κατά της κυβέρνησης και ότι είπε αυτονόητα πράγματα, αυτονόητες αλήθειες, ώστε ο δημόσιος βίος να μη δηλητηριάζεται από φήμες και σκιές”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ.Καραμανλής σε εκδήλωση μνήμης για το Γιάννη Κεφαλογιάννη στα Ανώγεια δήλωσε:

“Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!”.

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι: “Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο.”

Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών”, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Κυβερνητικές πηγές μάλιστα έσπευσαν να απαντήσουν στον κ.Καραμανλή.

“Από την πρώτη στιγμή που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε στο φως η υπόθεση της επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ.Ανδρουλάκη τονίστηκε ότι υπάρχει ανάγκη να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, με σεβασμό των προβλέψεων του νόμου για το απόρρητο και του κανονισμού της Βουλής. Γι΄αυτό κινήθηκαν άμεσα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ η υπόθεση ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη”, ανέφεραν ειδικότερα κυβερνητικές πηγές και προσέθεταν:

“Αύριο (σσ: σήμερα Πέμπτη) συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ακολουθούν οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα προκειμένου να υπάρξουν θεσμικές βελτιώσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών.”

Διαβάστε επίσης:

Κ. Καραμανλής: "Κάθαρση με άπλετο φως για τις υποκλοπές"

Κυβερνητικές πηγές για την παρέμβαση Καραμανλή: "Κινήθηκαν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες"

Πηγή: news247.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ