ΣΥΡΙΖΑ: Φανερή η προσπάθεια Μητσοτάκη να ψάξει σωσίβιο για τα σημερινά του αδιέξοδα στο 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Φανερή η προσπάθεια Μητσοτάκη να ψάξει σωσίβιο για τα σημερινά του αδιέξοδα στο 2015
Newsroom
Newsroom

«Μίλησε σε άδεια έδρανα στο Ευρωκοινοβούλιο»

Κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα είπε κατά την ομιλία του την Τρίτη (5/7) στο Ευρωκοινοβούλιο ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «φανερή η προσπάθεια να ψάξει σωσίβιο για τα σημερινά του αδιέξοδα στο 2015».

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σήμερα ως επαρχιώτης κομματάρχης σε άδεια έδρανα στο Ευρωκοινοβούλιο, εξαντλώντας για άλλη μια φορά την ομιλία του σε συκοφαντίες και ύβρεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τον κ. Τσίπρα» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αυτό δεν εμπόδισε εκπροσώπους από όλες τις πτέρυγες του Ευρωκοινοβουλίου να τον επαναφέρουν στην πραγματικότητα που προσβάλει τη χώρα μας καθώς την κατατάσσει ουραγό στην Ευρώπη για την ελευθερία του Τύπου, το κράτος δικαίου, ενώ καταγράφει αρνητικά πανευρωπαϊκά ρεκόρ στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό» συμπληρώνει.

Εστιάζοντας στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει «είναι φανερή η προσπάθειά του να ψάξει σωσίβιο για τα σημερινά του αδιέξοδα στο 2015. Του θυμίζουμε ωστόσο ότι η ιστορία της χώρας δεν ξεκίνησε το 2015».

«Το 2009 η ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη βουλευτή παρέδωσε τη χώρα με 11% πρωτογενές έλλειμμα και το 2015 η ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη κορυφαίο υπουργό παρέδωσε τη χώρα με άδεια ταμεία, ανθρωπιστική κρίση και ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Και το 2019 ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία μία χώρα εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο χρέος, με 37 δισ. στα δημόσια ταμεία, με μειωμένη ανεργία και 11 σερί τρίμηνα ανάπτυξης» υπογραμμίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης σχολιάζει πως «με λίγα λόγια, στο μόνο που έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι η Ελλάδα του 2022 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015», όμως -υπογραμμίζει- «αυτό ισχύει χάρη στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αψήφησε το πολιτικό κόστος και από το 2015 μέχρι το 2019 άλλαξε τη χώρα, την έβγαλε από τα μνημόνια, την έσωσε από τη χρεοκοπία, την επανέφερε σε τροχιά ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας».

Κλείνοντας η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για «αξιοσημείωτη προσπάθεια» της κυβέρνησης Μητσοτάκη «τα τελευταία χρόνια να μας ξαναγυρίσει πίσω στην ανασφάλεια, την κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση». «Για αυτό άλλωστε τελευταία μιλά μόνο για το παρελθόν», σχολιάζει, «γιατί δε μπορεί να μιλήσει για το παρόν και το μέλλον. Και γιατί έχει καταλάβει ότι και ο ίδιος πολύ σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν» καταλήγει.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ