Συστάθηκε επιτελική ομάδα για τη διεθνοποίηση του μεταναστευτικού

 Συστάθηκε επιτελική ομάδα για τη διεθνοποίηση του μεταναστευτικού

Συστάθηκε επιτελική ομάδα στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με σκοπό την διεθνοποίηση της πρόκλησης του μεταναστευτικού που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Η επιτελική ομάδα συστάθηκε υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο με σκοπό την προβολή των ελληνικών θέσεων στο ευρωπαϊκό και διεθνές πεδίο.
 

Στην Επιτελική Ομάδα Διεθνοποίησης του Μεταναστευτικού προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους οι Πρέσβεις ε.τ. κ. Δημήτριος Ράλλης και κα Αικατερίνη Μπούρα, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αλέξανδρος Ζήνων και ο δημοσιογράφος κ. Άγγελος Αθανασόπουλος.

Ενδεικτικά επισημαίνεται ότι ο κ. Δημήτριος Ράλλης έχει, μεταξύ άλλων, υπηρετήσει ως Πρέσβης της Ελλάδος στο Βερολίνο και ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην Ε.Ε.. Η κα Αικατερίνη Μπούρα υπήρξε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΗΕ και Πρέσβης της Ελλάδος στο Λίβανο. Ο κ. Αλέξανδρος Ζήνων, πέραν από Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, ως Πρέσβης στις Πρεσβείες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο και στη Ρώμη. Ο κ. Άγγελος Αθανασόπουλος είναι για χρόνια διπλωματικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα».

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτελικής Ομάδας Διεθνοποίησης του Μεταναστευτικού πραγματοποιήθηκε σήμερα με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου με θέματα:

    Διεθνής προβολή των ελληνικών θέσεων μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πρόσφατης κρίσης στον Έβρο.
    Προετοιμασία ενόψει της έναρξης της ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης για τη νέα πολιτική μετανάστευσης και ασύλου.
    Αξιολόγηση και δυνατότητες αξιοποίησης της διεθνούς εμπειρίας σε θέματα ασύλου.
 

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ