Τέμπη: Φωτογραφίες, λουλούδια, κεριά και αμέτρητα "γιατί"

Newsroom
Newsroom

Το σημείο "μηδέν", τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία που "πάγωσε" την Ελλάδα

Συμπληρώνονται σήμερα 3 εβδομάδες από την φριχτή τραγωδία στα Τέμπη, που "πάγωσε" την Ελλάδα. 
21 ημέρες μετά, στο σημείο "μηδέν", εκεί που συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες, μπορεί κάποιος να δει κεριά φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα εκείνων που χάθηκαν.

Καθημερινά συγγενείς, φίλοι αλλά και απλοί πολίτες βρίσκονται εκεί και ανάβουν ένα κερί στη μνήμη των 57 νεκρών, αφήνουν ένα σημείωμα για να εκφράσουν όσα αισθάνονται.
Ο χρόνος για τις οικογένειες των θυμάτων σταμάτησε το βράδυ της 28ης  Φεβρουαρίου στα Τέμπη. Οι τραυματίες συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τους.


τεμπη κεριά

Στο σημείο προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης των σιδηροδρόμικων γραμμών, ώστε να είναι όλα έτοιμα για να αρχίσουν ξανά τα δρομολόγια. Όπως έχει προγραμματιστεί, θα αύριο, 22 Μαρτίου θα ξεκινήσει το Αθήνα – Χαλκίδα και Αθήνα – Αεροδρόμιο, ενώ την 1η Απριλίου το Intercity θα αρχίσει ξανά το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Σε πρώτο στάδιο θα είναι μειωμένα ενώ σε κάθε σταθμό θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες στην βάρδια . 

Τέμπη κεριά

Στο σημείο της τραγωδίας ο φράχτης ξαναστήθηκε, στρώθηκε χαλίκι, τοποθετήθηκε άσφαλτος και σε λίγες μέρες θα χτιστεί στο σημείο ένα εκκλησάκι στην μνήμη των 57 θυμάτων.
Εικοσιμία ημέρες μετά και οι εικόνες συνεχίζουν να προκαλούν ανατριχίλα  και πόνο για το τρένο του θανάτου που "πήρε" μαζί του δεκάδες νέους και τα όνειρά τους. 

Τέμπη κεριά

τεμπη κεριά

Τέμπη κεριά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ