Θ. Πλεύρης: Εφημερίες χωρίς ράντζα – Το σχέδιο για τα νοσοκομεία της Αθήνας

Newsroom
Newsroom

Έχουν προκηρυχθεί 4.000 θέσεις εργασίας για νοσηλευτές, 910 για προσωπικό, όπως τραυματιοφορείς και βοηθούς νοσοκόμων και 750 θέσεις για γιατρούς, τόνισε ο υπουργός.

Στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα της Υγείας, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε επίσης στη στελέχωση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), με τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Το σχέδιό μας, το οποίο έχουμε για να μειώσουμε τα ράντζα και μάλιστα σε μια περίοδο που έχουμε τη μεγάλη έξαρση – γιατί υπάρχει η έξαρση των λοιμώξεων και παράλληλα εξελίσσεται και η πανδημία – έχει να κάνει με τις υποστηρικτικές δομές σε κάθε νοσοκομείο που έχει πρόβλημα. Στην Αττική είναι 4-5, με κυρίαρχο το Αττικό, είναι ο Ευαγγελισμός που παίρνει το Νίμιτς, το Γεννηματά έχει μια ιδιωτική δομή, το Λαϊκό που θα μπει ο Παμμακάριστος, ένα νοσοκομείο που έχουμε στο κέντρο της Αθήνας και στο Αττικό μια δεύτερη ιδιωτική δομή», δήλωσε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Μόλις ολοκληρώνεται η εφημερία είναι λογικό να αναπτυχθεί και επικουρική κλίνη ή ράντζο, έχει όμως μεγάλη σημασία όταν τελειώσει η εφημερία ο ασθενής να πάει σε θάλαμο».

Τόνισε, μεταξύ άλλων ότι «είναι μια γνήσια σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού. Βάζουμε υποστηρικτικές δομές στα νοσοκομεία που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σημασία έχει ο ασθενής να πάρει την υπηρεσία».

Την επόμενη εβδομάδα μπαίνει σε ισχύ στον Ευαγγελισμό, πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης. «Αναπτύχθηκε ήδη στον Ευαγγελισμό, την άλλη βδομάδα μπαίνουν και οι ιδιωτικές δομές. Είναι κάποια διαδικαστικά να γίνουν. Κυρίως να δούμε τον ακριβή τρόπο της μεταφοράς (των ασθενών).

Από την άλλη πλευρά, σημείωσε ότι υπάρχουν αναμονές στα τμήματα επείγοντων περιστατικών. «Ο Ευαγγελισμός και το Αττικό έχουν πάνω από 1000 άτομα συνήθως στις εφημερίες τους, οπότε καταλαβαίνετε, καθυστερήσεις υπάρχουν».

Έχουν προκηρυχθεί 4.000 θέσεις εργασίας για νοσηλευτές, 910 για προσωπικό, όπως τραυματιοφορείς και βοηθούς νοσοκόμων και 750 θέσεις για γιατρούς, τόνισε ο υπουργός.

«Για τις ΜΕΘ ενηλίκων ήδη είναι η πρώτη χρονιά που επειδή αναπτύξαμε πολλές κλίνες ΜΕΘ και δεν τις χρειαζόμαστε τώρα για τον κορονοιό, δεν υπάρχουν αναμονές και εξυπηρετούνται οι ενήλικοι πολίτες. Στα παιδιατρικά έχουμε επάρκεια ΜΕΘ αλλά η επάρκεια αυτή περιορίζεται σε συγκεκριμένες πόλεις».

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ