Θα επαναλειτουργήσει γυμνάσιο παρά τα δύο κρούσματα κορωνοϊού

Θα επαναλειτουργήσει γυμνάσιο παρά τα δύο κρούσματα κορωνοϊού

Έγινε σχετική απολύμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί ξανά μαθητές και εκπαιδευτικούς

Δύο κρούσματα κορωνοϊού έγιναν γνωστά πριν λίγες ώρες στο 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας. Πρόκειται για 2 μαθητές διαφορετικών τάξεων του σχολείου.

Με ανακοίνωση της διεύθυνσης εχθές τρίτη το σχολείο παρέμεινε κλειστό για μια μέρα ενώ αναμένεται να επαναλειτουργήσει αύριο Πέμπτη πλην των δύο αιθουσών που εμφανίστηκαν τα κρούσματα.

Αναστάτωση όμως προκαλεί το γεγονός σε γονείς, καθηγητές και μαθητές ότι μετά στην επικοινωνία που είχε η διεύθυνση και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων με το υπουργείο παιδείας οι υπεύθυνοι δεν είχαν καμία γνώση για τα δύο κρούσματα στην σχολική μονάδα ενώ όταν ζητήθηκαν να γίνουν τεστ κορωνοϊού η απάντηση ήταν ότι δεν παρέχονται και το σχολείο θα επαναλειτουργήσει κανονικά την Πέμπτη καθώς επίσης η απολύμανση θα έπρεπε να γίνει από την 1 καθαρίστρια του σχολείου.

Στην απολύμανση δόθηκε λύση μετά από αρκετά τηλεφωνήματα στην Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα η οποία απέστειλε το μεσημέρι της Τετάρτης συνεργείο για να απολυμάνουν όλους τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

Ερωτήματα δημιουργούνται επίσης για το Λύκειο το οποίο συστεγάζεται και έχει κοινούς χώρους με το 2ο γυμνάσιο αφού τα δύο κρούσματα έχουν συγγενείς οι οποίοι φοιτούν εκεί και για το οποίο δεν έχει παρθεί ούτε αναφερθεί κανένα μέτρο.

Στο eviathema.gr μίλησε η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας σχετικά με το θέμα…

 

Πηγή: eviathema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ