Θάνατος 64χρονης - Υπ. Υγείας: "Δε φαίνεται να σχετίζεται με το εμβόλιο ο θάνατος"

Θάνατος 64χρονης - Υπ. Υγείας: "Δε φαίνεται να σχετίζεται με το εμβόλιο ο θάνατος"

Τα αίτια του θανάτου θα προσδιορισθούν μετά τη διενέργεια νεκροτομής

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τον θάνατο  64χρονης γυναίκας λίγο μετά τον εμβολιασμό της.

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τη γυναίκα να εκπνέει λίγο μετά την έξοδό της από το εμβολιαστικό κέντρο, όπου είχε παραμείνει επί ένα τέταρτο, όπως επιβάλλεται μετά τη χορήγηση της δόσης του εμβολίου της AstraZeneca - το οποίο λαμβάνει αυτή την περίοδο η ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών.

Ειδικότερα,  η 64χρονη εμβολιάστηκε στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον, και βρέθηκε λιπόθυμη περίπου μισή ώρα μετά, σε παρακείμενο άλσος. Οι επαγγελματίες υγείας του Κέντρου κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και έπραξαν τις αναγκαίες ιατρικές πράξεις, αλλά η γυναίκα κατέληξε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και κατόπιν της ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, δεν φαίνεται να προκύπτει συσχετισμός μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου της 64χρονης. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα.

Πάντως, τα ακριβή αίτια θανάτου της θα προσδιορισθούν μετά τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής και των όποιων τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων κριθούν αναγκαίες.

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Πέθανε 65χρονη λίγη ώρα μετά το εμβόλιο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ