Θεοδωρικάκος: Να διασφαλίσουμε όρους διαφάνειας στη λειτουργία του Δημοσίου

Θεοδωρικάκος: Να διασφαλίσουμε όρους διαφάνειας στη λειτουργία του Δημοσίου

Με στόχο την εκπαίδευση των στελεχών και υπαλλήλων του δημοσίου τομέα στην αντιμετώπιση φαινομένων αδιαφάνειας και διαφθοράς υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), 'Αγγελο Μπίνη και τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Διονύση Κυριακόπουλο.

Το Πρωτόκολλο προβλέπει την υλοποίηση δράσεων επιμόρφωσης, κατάρτισης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στελεχών της δημόσιας διοίκησης επί των θεματικών αρμοδιότητας της ΕΑΔ, όπως η διαφάνεια, η ακεραιότητα, η λογοδοσία στη δράση των κυβερνητικών οργάνων, διοικητικών αρχών, κρατικών φορέων και δημοσίων οργανισμών, καθώς και η καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

«Είναι απόλυτη ανάγκη να διασφαλίσουμε όρους διαφάνειας στη λειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «η κοινή γνώμη απαιτεί διαφάνεια παντού, για τους πάντες και για τα πάντα», προσθέτοντας ότι «είναι μία διαχρονική αξία, την οποία πιστεύω ότι όσοι μετέχουν στο δημόσιο βίο οφείλουμε να την υπηρετούμε, με συνέπεια και διαχρονικότητα».

«Έργο "ναυαρχίδα"» χαρακτήρισε από την πλευρά του ο κ. Μπίνης, τη συνεργασία της ΕΑΣ με το ΕΚΔΔΑ, ενώ τόνισε ότι «επενδύουμε πάρα πολύ στην πιστοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους και ξεκινώντας άμεσα με ένα Πρόγραμμα Πιστοποίησης των εσωτερικών ελεγκτών».

Ο κ. Κυριακόπουλος, τέλος, ζήτησε τη συνδρομή της ΕΑΔ για την ενεργοποίηση του εσωτερικού ελέγχου στο ΕΚΔΔΑ και τόνισε ότι «το πρώτιστο είναι αυτό που τελικά προωθεί η κυβέρνηση, τη διαφάνεια».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ