Θερμικές κάμερες για τον Έβρο δώρισε η Εκκλησία στις ένοπλες δυνάμεις

Θερμικές κάμερες για τον Έβρο δώρισε η Εκκλησία στις ένοπλες δυνάμεις

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Άμυνας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα

Τέσσερις θερμικές κάμερες για τον Έβρο δώρισε η Εκκλησία στις ένοπλες δυνάμεις. Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο υπουργός Αμύνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προσερχόμενος στην Ιερά Σύνοδο.

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στο Συνοδικό Μέγαρο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρέλαβε ως δωρεά από την Εκκλησία της Ελλάδος τέσσερις θερμικές κάμερες που θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Πρόκειται για συστήματα που μπορούν να παρατηρήσουν και να ανιχνεύσουν άρμα μάχης στα 5 χλμ, κίνηση ανθρώπου στα 2,5 χλμ, ενώ στο 1 χλμ μπορεί να γίνει και αναγνώριση προσώπου, όπως μετέδωσε το orthodoxianewsagency.gr, προσθέτοντας ότι τα συστήματα ζητήθηκαν από τις δυνάμεις του στρατού στον Έβρο, με τη διαμεσολάβηση του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου.

Προσερχόμενος στο Συνοδικό Μέγαρο, ο κ. Παναγιωτόπουλος διαμήνυσε ότι ο φράχτης στον Έβρο κατασκευάζεται κανονικά.

«Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Αισθάνεται κανείς ότι τίποτε δεν τελειώνει» δήλωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του υπουργού και υπογράμμισε ότι ο σύνδεσμος της Εκκλησίας με τις ένοπλες δυνάμεις είναι πολύ παλιός.

«Πρόκειται για ένα συμβολικό δώρο, μια μικρή συμβολή στους κόπους και τις θυσίες σας, που συμβολίζει ότι είμαστε κοντά σας, ότι είμαστε μαζί σας» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι ανέκαθεν οι ένοπλες δυνάμεις αγωνίζονταν για τα εθνικά δίκαια με τη βοήθεια της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι κατά του πολέμου, αλλά υπέρ του δικαίου.

Το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Σε ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επισημαίνονται τα εξής:

"Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στην πρώτη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. δέχθηκαν τον Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στον οποίο επεδόθησαν, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, τέσσαρες (4) θερμικές διόπτρες σύγχρονης τεχνολογίας αξίας 40.000,00 €, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο. Προηγήθηκαν οι σχετικές προσφωνήσεις και ευχαριστίες.

Επίσης όσον αφορά στο θέμα το οποίο προέκυψε σχετικά με δημοσιεύματα με τίτλους «Μπίζνες του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Μ.Κ.Ο. για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο της περιοχής των Μεγάρων» και για την «παραχώρηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλόγου χώρου για τον παραπάνω σκοπό», η Δ.Ι.Σ. υπευθύνως δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια παραχώρηση η ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας, και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο. Επί πλέον εκφράζει την συμπαράστασή της στην δικαία αντίδραση του λαού και των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία οφείλεται σε μη ορθές πληροφορίες.

Τέλος η ΔΙΣ ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα".

Πηγή: sputniknews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ