Τι ισχύει σε εκκλησίες και χώρους λατρείας

Τι ισχύει σε εκκλησίες και χώρους λατρείας

Υποχρεωτικός ο εργαστηριακός έλεγχος για τους εργαζόμενους σε χώρους λατρείας αλλά όχι και για τους πιστούς.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όπως ανέφερε, όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα πρέπει να υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο, pcr ή rapid test, έτσι ώστε να μπορούν να μπουν σε καταστήματα εστίασης, λιανεμπορίου, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Εξαίρεση αποτελούν τα καταστήματα τροφίμων (μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ), τα φαρμακεία και οι χώροι τέλεσης θρησκευτικής λατρείας. Η διαφορά, ωστόσο, για τις εκκλησίες και τους υπόλοιπους χώρους λατρείας αφορά στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σε αυτούς θα πρέπει να υποβάλλονται σε διπλό έλεγχο κάθε εβδομάδα, αν δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Συνεπώς ιερείς και λοιποί εργαζόμενοι σε εκκλησίες και χώρους λατρείας θα πρέπει να κάνουν δυο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα, σε περίπτωση που είναι μη εμβολιασμένοι, αλλά για τους πιστούς δεν υπάρχει η ίδια υποχρέωση. Τα μέτρα που αφορούν στη χρήση μάσκας, στην πληρότητα και τις αποστάσεις μένουν ως έχουν καθώς δεν υπήρξε κάποια σχετική ανακοίνωση.

Δείτε επίσης

Aυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα - Τι ισχύει για ανεμβολίαστους

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ