Τι θα γίνει με τα σχολεία και τις άδειες ειδικού σκοπού

Τι θα γίνει με τα σχολεία και τις άδειες ειδικού σκοπού

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στο σταδιακό άνοιγμα των σχολικών μονάδων, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Για όσο διάστημα τα σχολεία θα είναι κλειστά θα ισχύουν και οι άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στο δημόσιο που έχουν παιδιά έως 15 ετών, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η κυβέρνηση, όμως, φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στο σταδιακό άνοιγμα των σχολικών μονάδων, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και οι σχετικές ημερομηνίες φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει».

Προτεραιότητα είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι φαίνεται ότι θα επιστρέψουν πρώτοι στις τάξεις στις 11 Μαΐου.

Οι υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου προβλέπεται να ανοίξουν αργότερα, μία ή δύο εβδομάδες μετά ανάλογα και τα νέα δεδομένα εξάπλωσης του ιού και θα ακολουθήσει η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων.

Την ίδια στιγμή, μεγάλο ρίσκο για τη δημόσια υγεία θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ το άνοιγμα των σχολείων, μικρών ηλικιών καθώς, όπως είναι φυσικό, οι μαθητές δεν μπορούν να υπακούσουν σε κανόνες.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου για την επόμενη μέρα στην αγορά και την ύφεση που θα προκύψει.

Aναφορικά με τον άνοιγμα των σχολείων και την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό, η πρώην Υπουργός υποστήριξε πως υπάρχει μεγάλη επιφύλαξη για το βιαστικό άνοιγμα των σχολείων και κυρίως των δημοτικών και των γυμνασίων.

«Θα έπρεπε να κινηθούμε πιο προσεκτικά από τη στιγμή που και η επιστημονική επιτροπή δεν είναι σύμφωνη με αυτό». «Γιατί ένα τέτοιο ρίσκο σε σχέση με ποιο όφελος», τόνισε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ