Τραγωδία στη Λιβύη: Η κατάσταση των τραυματιών – Και η ΕΜΑΚ ήταν έτοιμη για αποστολή στη Ντέρνα

Newsroom
Newsroom

Η ΕΜΑΚ ήταν έτοιμη να μεταβεί στη Λιβύη - Γιατί ακυρώθηκε τελευταία στιγμή το ταξίδι

Στο πένθος έχει βυθιστεί η χώρα μετά τον τραγικό θάνατο των πέντε μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. Ο χρόνος για τους συγγενείς των θυμάτων σταμάτησε τη νύχτα της περασμένης Κυριακής, όταν η τραγική είδηση επιβεβαιώθηκε.

Τα βλέμματα τώρα έχουν στραφεί στους πολυτραυματίες της αποστολής. Οι πέντε εξ αυτών, οι οποίοι νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας αναμένεται  σύμφωνα με πληροφορίες να πάρουν σήμερα εξιτήριο, ενώ οι άλλοι τρεις οι οποίοι φέρουν εγκαύματα και κατάγματα υποβλήθηκαν σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο μεταξύ η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών έδωσε παραγγελία στο ΥΔΕΖΙ να εξετάσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας το τροχαίο στην Λιβύη. Θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση η και αμέλεια.

Η ΕΜΑΚ ήταν έτοιμη να μεταβεί στη Λιβύη

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι αποστολή στη Λιβύη ετοίμαζε και η ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με το Star, την περασμένη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα αναχωρούσε αεροπορικώς ομάδα της ΕΜΑΚ για τη Λιβύη.

Ειδικότερα, είχαν ειδοποιηθεί 20 στελέχη της ΕΜΑΚ, 10 από την Αθήνα και 10 από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται μάλιστα για την ίδια ομάδα που είχε συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης στον φονικό σεισμό της Τουρκίας.

Σύμφωνα ωστόσο με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ τα στελέχη της ΕΜΑΚ ήταν σε αναμονή, τελικά ενημερώθηκαν πως η αποστολή ακυρώνεται. Αν και δεν διευκρινίστηκε ο λόγος, αυτό που άφησαν να εννοηθεί, είναι ότι η αποστολή ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας, καθώς τα στελέχη της ΕΜΑΚ θα μετέβαιναν σε ένα ασταθές περιβάλλον με εμφύλιο πόλεμο.

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ