Τριπλός εορτασμός στη Θεσσαλονίκη παρουσία Σακελλαροπούλου

Newsroom
Newsroom

Αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και τις επετείους απελευθέρωσης της πόλης και του "ΟΧΙ".

Η έπαρση της σημαίας, το πρωί, έγινε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, ενώ αμέσως μετά η φρεγάτα «Σπέτσαι» έκανε χαιρετιστήριες βολές από το λιμάνι της πόλης.

Τον εθνικό ύμνο παιάνιζε η μπάντα του πολεμικού Ναυτικού και φέτος τιμές απέδιδε άγημα της ΣΣΑΣ.

Εκτός από τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, παραβρέθηκαν οι:

ΑΓΕΕΘΑ: Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος

ΑΓΕΣ: Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης

ΑΓΕΝ: Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ

ΑΓΕΑ: Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς

ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ: Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την τελετή, ο υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε πως η έπαρση της σημαίας “μας γυρίζει 110 χρόνια πίσω , όταν η προέλαση του Ελληνικού Στρατού ανάγκασε τον Οθωμανό πασά να παραδώσει τη Θεσσαλονίκη σε αυτούς που πράγματι ανήκει”.

“Μας εμπνέει πάνω από όλα, πίστη στις δυνάμεις και στις δυνατότητες του Ελληνισμού, ότι ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε και αν χρειαστεί να αποκρούσουμε οποιαδήποτε απόπειρα τετελεσμένων σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων” είπε χαρακτηριστικά.

Το δικό του μήνυμα για την διπλή εορτή της Θεσσαλονίκης, έστειλε ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Χαρακτήρισε ως ύψιστη τιμή για τον ίδιο τη συμμετοχή του στην τελετή έπαρσης της σημαίας, επισημαίνοντας παράλληλα πως 110 χρόνια μετά την απελευθέρωση της πόλης τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν και για να γίνει η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, ελεύθερη, αλλά και για να βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το επίπεδο ακμής και υπερηφάνειας.

“Θυμόμαστε και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για να είναι η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία μας ελεύθερη και τους υποσχόμαστε, δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την παρακαταθήκη τους και να φροντίσουμε ώστε η πόλη μας, η Μακεδονία μας, να είναι πάντα μία κορυφαία πολύ, να είναι ένα σύμβολο στην ιστορία “ ανέφερε.

Στις 11.30 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στο ναό του Αγίου Δημητρίου, στην οποία θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ θα δώσουν το "παρών" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, εκπρόσωποι κομμάτων και των τοπικών αρχών.

Στις 13.30 ο διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, θα παραθέσει γεύμα προς τιμή της Προέδρου της Δημοκρατίας, στη Λέσχη Αξιωματικών, και θα υπάρξει αντιφώνηση από την κ. Σακελλαροπούλου.

Στις 18.30 η ΠτΔ θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Στις 21:00 εορταστική εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση.

Την Παρασκευή, στις 10.30, η κ. Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σ.Σ και στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί, ενώπιον της, η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πηγή: grtimes.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ